Ρεβίθια φούρνου!
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Οι πατάτες μας αρέσουν σε όλες τους τις εκδοχές! Αυτή τη φορά όμως, αποφασίσαμε να τις συνδυάσουμε με αρκετά άλλα θρεπτικά συστατικά, ώστε να έχουμε ένα πιάτο νόστιμο αλλά πάνω από όλα υγιεινό!
Αγαπάμε το φακόρυζο για τη νοστιμιά του αλλά και για τα πολύτιμα στοιχεία που δίνει στον οργανισμό μας ο συνδυασμός των υλικών του. Σε αυτή του την εκδοχή, το στολίσαμε με μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και μια απλή βινεγκρέτ, προσδίδοντάς του επιπλέον άρωμα και νοστιμιά!
Της Χριστίνας Κούλη
Η αγάπη μας για τα όσπρια είναι δεδομένη. Εκτός από απολύτως απαραίτητα για τον οργανισμό, έχουν υπέροχη γεύση και οι συνδυασμοί τους με άλλες τροφές και ο τρόπος μαγειρέματός τους, το μόνο που απαιτούν είναι φαντασία και αγαπησιάρικη διάθεση! Η ρεβιθάδα μας, ξεκίνησε σαν έμπνευση από κάποια καταπληκτικά Σαμιώτικα ρεβίθια που μας μαγείρεψε η φίλη μας η Μαρία, βασισμένη σε μια συνταγή της μαμάς της και κατέληξε στην Αθηναϊκή της εκδοχή, με μικρές δικές μας προσθήκες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, συνδυάζοντας την παραδοσιακή γεύση, με τις funky παραλλαγές της σύγχρονης πόλης! Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Ένα νόστιμο πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες.
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Τι θα γινόταν αν στις φακές μας προσθέταμε λίγο kale; Και στη συνέχεια ψιλοκομένα λιαστά ντοματάκια, με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης; Και αν γαρνίραμε με κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava; Θα είχαμε ένα πιάτο οσπρίων με super foods, μεσογειακές γεύσεις, χρώματα και αρώματα! Επειδή λοιπόν δεν είμαστε της θεωρίας, προχωράμε ακάθεκτοι στη συνταγή!
(Scroll down for recipe in English)
Παραμύθι, μύθι, μύθι:
Το κουκί και το ρεβίθι
εμαλώνανε στη βρύση.
Και περνάει η φακή
και τα βάζει φυλακή.
Και η φάβα τής φωνάζει:
«Φακή, άσ’ τα, δεν πειράζει».
Εκτός από στιχάκια, τα όσπρια και ειδικά το ρεβίθι, μας εμπνέουν για μαγειρικές περιπέτειες και μας προσφέρουν απλόχερα όλα τους τα θρεπτικά συστατικά
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.
του Κωστή Θεοδωρίδη
Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!
Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα κλασσικότερα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας. Εμείς, εμπνευστήκαμε από μια συνταγή που διαβάσαμε στο Vegan in Athens, την παραλλάξαμε και προτείνουμε τα σουτζουκάκια στη χορτοφαγική τους εκδοχή, με βασικό υλικό τους τις αγαπημένες μας φακές! Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, νόστιμο, υγιεινό και δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με την παραδοσιακή συνταγή. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!