Ρεβίθια με σπανάκι και μάραθο
Παραμύθι, μύθι, μύθι:
Το κουκί και το ρεβίθι
εμαλώνανε στη βρύση.
Και περνάει η φακή
και τα βάζει φυλακή.
Και η φάβα τής φωνάζει:
«Φακή, άσ’ τα, δεν πειράζει».
Εκτός από στιχάκια, τα όσπρια και ειδικά το ρεβίθι, μας εμπνέουν για μαγειρικές περιπέτειες και μας προσφέρουν απλόχερα όλα τους τα θρεπτικά συστατικά
Εκτέλεση - Directions
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά σόδα.
- Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, λίγο από το ελαιόλαδο, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το καρότο σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
- Τελευταίο στο τηγάνι προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια μαζί με τις ντομάτες, που τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20' ακόμα.
- Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10' πριν το σερβίρουμε.
- Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί, πικάντικη φέτα αμυγδάλου και ελιές Kαλαμών.
- 300 γρ. ρεβίθια
- 400 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 πράσα
- 1 μεγάλο καρότο
- ½ λεμόνι, χυμό
- ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
02:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
3
Κατηγορία
Όσπρια
Ετικέτες
- όσπρια
- λαχανικά
- ρεβύθια
- παραδοσιακό
- κυρίως πιάτο
- κατσαρόλα
- σπανάκι
- σόδα
- μαγειρική
- ελαιόλαδο
- ντομάτες
- πράσο
- καρότο
- λεμόνι
- μάραθος
- αλάτι
- μέτρια
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- οικογενειακό τραπέζι
- οικονομικό
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- πιπέρι
- Βίκυ Χριστοπούλου