Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Vegan σουτζουκάκια φακής με πουρέ!

Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα κλασσικότερα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας. Εμείς, εμπνευστήκαμε από μια συνταγή που διαβάσαμε στο Vegan in Athens, την παραλλάξαμε και προτείνουμε τα σουτζουκάκια στη χορτοφαγική τους εκδοχή, με βασικό υλικό τους τις αγαπημένες μας φακές! Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, νόστιμο, υγιεινό και δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με την παραδοσιακή συνταγή. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τα σουτζουκάκια.

    1. Αφήνουμε τις φακές, από την προηγούμενη μέρα, σε μια λεκάνη με άφθονο νερό να μουλιάσουν.
    2. Την επόμενη μέρα, τις στραγγίζουμε, τις αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά και τις βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.
    3. Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 6 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
    4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο, τρίβουμε το καρότο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές.
    5. Προσθέτουμε το κύμινο, τους σπόρους κάνναβης, το λιναρόσπορο και αλατοπιπερώνουμε.
    6. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε το μείγμα μας, προσθέτοντας σε δόσεις τη βρώμη, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφικτό αποτέλεσμα.
    7. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί (βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια).
    8. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 35 με 40' (ενδιάμεσα, τα γυρίζουμε μια φορά, να ψηθούν και από την άλλη πλευρά).

    Για τη σάλτσα.

    1. Περνάμε από το multi τις ντομάτες και τις αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το χυμό ντομάτας.
    2. Προσθέτουμε την κανέλα, το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
    3. Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο και τα μπαχάρια για 1'.
    4. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί καλά το αλκοόλ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
    5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, για 15'.
    6. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα τα ψημένα σουτζουκάκια.
    7. Επαναφέρουμε το τηγάνι σε σιγανή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 10' λεπτά ακόμα.
    8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για τουλάχιστον 30'.

    Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας (εμείς προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε στον πουρέ μας, φυτικό γάλα ρυζιού, φυτικό βούτυρο και μοσχοκάρυδο!).

    Συστατικά:

    Για τα σουτζουκάκια

    • 300 γρ. φακές

    • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο & ψιλοκομμένο
    • 
1 καρότο, τριμμένο

    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 
1 κ.γ. κύμινο

    • ¾ φλ. βρώμη Fytro αλεσμένη ή αλεύρι βρώμης
    • 2 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
    • 2 κ.σ. αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    • 
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
    • 
1 συσκευασία (400 γρ.) συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1 ξυλαράκι κανέλλα

    • 7 κόκκους μπαχάρι

    • 1 φύλλο δάφνης
    • 
1 φλ. κόκκινο κρασί

    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά τα σουτζουκάκια, θα παρατηρήσουμε οτι η σάλτσα μας είναι ακόμα αρκετά αραιή. Χρειάζονται οπωσδήποτε την παραμονή τους για 30' σκεπασμένα στο τηγάνι, για να απορροφήσουν την υγρασία και τα αρώματά της, να φουσκώσουν ελαφρά και έτσι να δέσει σωστά το φαγητό.

     

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
31  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή