Ρεβίθια φούρνου!
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε τα ρεβίθια* σε νερό για 48 ώρες, φροντίζοντας να αλλάζουμε το νερό τους κάθε 12 ώρες περίπου.
- Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μαζί με το δαφνόφυλλο, για 2 ώρες (φροντίζουμε στην αρχή του βρασμού να τα ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα).
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε μικρά καρέ το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκύθια, την πιπεριά και το πράσο και τα απλώνουμε μαζί με τα ρεβίθια σε ένα pyrex.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη ντομάτα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα ανακατέψουμε 1-2 φορές.
- Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, ελιές και κρασί!
- 500γρ. ρεβίθια
- 4 καρότα
- 3 κολοκύθια
- 1 πράσο
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα βιολογικά ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- αλάτι
Διάρκεια:
03:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
* Στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε "Ρεβίθια μικρά, ελληνικής ποικιλίας, από αγρότες της Θεσσαλίας" (αυτά με τη συμπαθέστατη χειροποίητη πάνινη συσκευασία).
Ανάλογα με την ποικιλία των ρεβιθιών μας, ο χρόνος βρασμού τους διαφοροποιείται. Τα δικά μας, στο 2ωρο βράσιμό τους, παρέμειναν ελαφρά τραγανά, κάτι που ταίριαζε με τα γούστα μας!
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Όσπρια