Φακόρυζο με λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο
Αγαπάμε το φακόρυζο για τη νοστιμιά του αλλά και για τα πολύτιμα στοιχεία που δίνει στον οργανισμό μας ο συνδυασμός των υλικών του. Σε αυτή του την εκδοχή, το στολίσαμε με μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και μια απλή βινεγκρέτ, προσδίδοντάς του επιπλέον άρωμα και νοστιμιά!
Της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τις φακές σε λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το χυμό λεμονιού και το θρούμπι. Δεν τις αφήνουμε να παραβράσουν, θέλουμε να κρατάνε λίγο, σουρώνουμε αν τυχόν μείνουν υγρά.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε και το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε κομμάτια (μικρές μπουκίτσες).
- Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση.
- Ραντίζουμε όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20', στους 200 βαθμούς, γυρνώντας τα μία φορά στο ενδιάμεσο του χρόνου ψησίματος.
- Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, αδειάζουμε σε ένα σκεύος τις φακές και το ρύζι και τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
- 1 φλ. φακές
- 1 φλ. καστανό ρύζι
- 1 μικρό μπρόκολο
- 12-15 λαχανάκια Βρυξελλών
- χυμός ενός μικρού λεμονιού
- ½ κ.γ. θρούμπι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. αγαύη
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου Brava
- αλάτι, πιπέρι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τη βινεγκρέτ
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Όσπρια
Ετικέτες
- φακές
- ρύζι
- ρύζι καστανό
- μπρόκολο
- λαχανάκια Βρυξελλών
- χυμός λεμονιού
- θρούμπι
- ελαιόλαδο
- αγαύη
- κρέμα βαλσάμικου
- βαλσαμικο
- όσπρια
- λαχανικά
- φούρνος
- κατσαρόλα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- φακόρυζο
- βινεγκρέτ
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- vegan
- vegetarian
- Χριστίνα Κούλη
- κυρίως πιάτο
- οικογενειακό τραπέζι