Ρεβίθια φούρνου!
- Κατηγορία Όσπρια
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowl. Συνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.
της Χριστίνας Κούλη
Η αγάπη μας για τα όσπρια είναι δεδομένη. Εκτός από απολύτως απαραίτητα για τον οργανισμό, έχουν υπέροχη γεύση και οι συνδυασμοί τους με άλλες τροφές και ο τρόπος μαγειρέματός τους, το μόνο που απαιτούν είναι φαντασία και αγαπησιάρικη διάθεση! Η ρεβιθάδα μας, ξεκίνησε σαν έμπνευση από κάποια καταπληκτικά Σαμιώτικα ρεβίθια που μας μαγείρεψε η φίλη μας η Μαρία, βασισμένη σε μια συνταγή της μαμάς της και κατέληξε στην Αθηναϊκή της εκδοχή, με μικρές δικές μας προσθήκες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, συνδυάζοντας την παραδοσιακή γεύση, με τις funky παραλλαγές της σύγχρονης πόλης! Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Μια ιδιαίτερη σαλάτα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα! Ιδανική για το γραφείο ή σε πικ-νικ βόλτα, με καλή παρέα!
από τη Βίκυ Χριστοπούλου
(Scroll down for recipe in English)