Σαλάτα σε βάζο! - Salad in a jar!
Μια ιδιαίτερη σαλάτα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα! Ιδανική για το γραφείο ή σε πικ-νικ βόλτα, με καλή παρέα!
από τη Βίκυ Χριστοπούλου
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και είναι ανάλογες του βάζου που χρησιμοποιήθηκε.
- Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με την κρέμα βαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού/λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
- Κόβουμε το αγγούρι σε καρέ και το βάζουμε πρώτο στο βάζο, μαζί με τα ρεβίθια και το ντρέσινγκ. Έτσι μέχρι να φάμε τη σαλάτα θα μαριναριστούν.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ανακατεύουμε με το κινόα και τον άνηθο.
- Τα προσθέτουμε στο βάζο και πατάμε ελαφρά, ώστε να μην μπορεί να «δραπετεύσει» το ντρέσινγκ. Με αυτό τον τρόπο, η σαλάτα μας θα παραμείνει τραγανή.
- Κόβουμε το iceberg σε μέτρια κομμάτια, το ανακατεύουμε με τα φύλλα βαλεριάνας και τα βάζουμε και αυτά στο βάζο.
- Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε το βαζάκι μας στην τσάντα του γραφείου ή στο καλάθι του πικ-νικ και απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας όποτε το επιλέξουμε!
- The quantities are indicative and were calculated according to the size of the jar.
- Mix well the olive oil, the balsamic reduction, the orange & lemon juice, the mustard and the salt and pepper.
- Dice the cucumber and place it on the bottom of the jar along with the chickpeas and the dressing. This way, they will marinate until you decide to eat your salad.
- Halve the cherry tomatoes and mix them with the quinoa and the dill.
- Place over the cucumber and press a little so that the dressing doe not escape. This way, the salad remains fresh and crunchy.
- Cut the iceberg and mix with the valeriana leafs and top the quinoa.
- Add the lid to the jar and place it in your lunch bag or your picnic basket, to enjoy when you decide it’s time.
- μια χούφτα μουλιασμένα ρεβίθια ή φύτρα
- 1 αγγουράκι
- 6 τοματίνια
- 1 φλ. βρασμένο κινόα
- λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- λίγα φύλλα βαλεριάνα
- 1 φύλλο iceberg
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο Brava
- ½ πορτοκάλι & ½ λεμόνι, στυμμένα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- a handful of soaked chickpeas or sprouts
- 1 small cucumber
- 6 cherry tomatoes
- 1 cup boiled quinoa
- dill, chopped
- 1 spring onion, chopped
- Some valeriana leafs
- An iceberg leaf
- 4 tbsp olive oil
- 2 tbsp balsamic reduction
- ½ orange & ½ lemon, juiced
- 1 tbsp mustard
- salt & pepper to taste
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- σαλάτα
- σαλάτες
- χωρίς μαγείρεμα
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- ρεβίθια
- αγγούρι
- τοματινια
- κινόα
- άνηθος
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- βαλεριάνα
- iceberg
- ελαιόλαδο
- κρέμα βαλσάμικου
- Brava
- χυμός πορτοκάλι
- μουστάρδα
- salad
- chickpeas
- cucumber
- cherry tomatoes
- quinoa
- dill
- spring onion
- onion
- valeriana
- valeriana leafs
- olive oil
- balsamic cream
- orange juice
- mustard
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- σνακ
- γραφείο
- πικ νικ
- χυμός λεμονιού