Cookies 'n' cream cupcakes
- Κατηγορία Κεράσματα
Σοκολάτα και μπισκότα μαζί σε ένα cupcake, για να μη μπορούμε να ησυχάσουμε αν δεν εξαφανιστούν όλα. Και vegan ;-)
Σοκολάτα και μπισκότα μαζί σε ένα cupcake, για να μη μπορούμε να ησυχάσουμε αν δεν εξαφανιστούν όλα. Και vegan ;-)
Η ανάγκη μας για σοκολάτα, είναι μόνιμη! Η γεμάτη γεύση της, είναι συνυφασμένη με την τρυφερότητα και τη θαλπωρή. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συνταγή, που να δημιουργεί εύκολα, απλά και γρήγορα, το αποτέλεσμα που αναζητάμε. Η συγκεκριμένη, συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αξιοποιεί τη γλύκα των χουρμάδων, την ευελιξία του αβοκάντο, δεν έχει αλεύρι και προσφέρει τον πειρασμό της κουβερτούρας, κρυμμένο στη μαλακιά υφή των μπράουνις!
Της Χριστίνας Κούλη
Ιδανικό γλυκό ο μπακλαβάς για τα Χριστούγεννα, αλλά εμείς προτιμούμε την ωμή εκδοχή χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι τραγανό, γλυκό και μυρωδάτο. Για να φτιάξετε το φύλλο θα χρειαστείτε αφυγραντή, αλλά εάν δεν διαθέτετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το φούρνο σας. Τον βάζετε στον αέρα στους 50 βαθμούς και αφήνετε την πόρτα λιγάκι ανοιχτή. Σε αυτή την περίπτωση απλώνετε το φύλλο σε λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος για να μπορείτε να το ξεκολλήσετε εύκολα.
Τα αβοκάντο, περιέχουν ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών. Παράλληλα, έχουν εξαιρετική αντικαρκινική δράση, είναι ευεργετικά για την καρδιά και επιπλέον είναι και αντιφλεγμονώδη. Σε αυτήν λοιπόν την ιδιαίτερα υγιεινή κρέμα σοκολάτας, από την αγαπημένη μας Chocamole, η λιπαρή παρουσία του της επιτρέπει να μην περιέχει ίχνος ξηρού καρπού και ελαίου. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα, με μόνη μας φροντίδα τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα!