Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Υγιεινό γλυκό με αβοκάντο και κακάο

Τα αβοκάντο, περιέχουν ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών. Παράλληλα, έχουν εξαιρετική αντικαρκινική δράση, είναι ευεργετικά για την καρδιά και επιπλέον είναι και αντιφλεγμονώδη. Σε αυτήν λοιπόν την ιδιαίτερα υγιεινή κρέμα σοκολάτας, από την αγαπημένη μας Chocamole, η λιπαρή παρουσία του της επιτρέπει να μην περιέχει ίχνος ξηρού καρπού και ελαίου. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα, με μόνη μας φροντίδα τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τη βάση

    1. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα multi και τα χτυπάμε, προσέχοντας όμως να μην γίνουν σκόνη.
    2. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα και τους χτυπάμε στο multi μέχρι να γίνουν μια πάστα.
    3. Τους προσθέτουμε το τρίμμα αμυγδάλου και τη φυσική βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά (θα πρέπει όταν πιέζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να κολλάει).
    4. Βάζουμε το μείγμα στη βάση ενός τσερκιού 18 εκ. πατώντας το ελαφρά με τα δάχτυλα και μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    1. Χτυπάμε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν μια κρέμα και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
    2. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού.
    3. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από τη βάση, σκεπάζουμε με διαφανή ταινία και το βάζουμε στο ψυγείο.
    4. Τρώγεται μετά από 2–3 ώρες.
    Συστατικά:

    Για τη βάση

    • 150 γρ. αμύγδαλα ωμά
    • 60 γρ. χουρμάδες
    • 1 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας

    Για την κρέμα σοκολάτας

    • 770 γρ. καθαρισμένα αβοκάντο
    • 300 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
    • 100 γρ. σκόνη κακάο ωμό
    • 3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
    • λίγο θαλασσινό αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 6-8
    Tip:
    • Στη φωτογραφία, παρουσιάζεται μια διαφορετική εκδοχή για τη βάση, που τη φτιάξαμε σε σχήμα φωλιάς και βάλαμε μέσα την κρέμα της σοκολάτας. Η απλότητα της συνταγής είναι τέτοια, που επιτρέπει κάθε διάθεση για πειραματισμούς!
    • Τονίζουμε επιπλέον και πάλι, ότι είναι σημαντικό για την επιτυχία της συνταγής τα αβοκάντο να είναι ώριμα.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή