Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Spiroulina PLATENSIS - η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarian!

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων...

Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι η ιδανική τροφή για vegan ή vegetarian!

esoteriki arthro17

4 θρεπτικά συστατικά της Spiroulina PLATENSIS που την καθιστούν ιδανική για vegan:


  • Πρωτεΐνη:
    Αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή μας.
    Όμως, πηγή λήψης της πρωτεΐνης δεν είναι μόνο το κρέας!

    Η Spiroulina PLATENSIS περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (σε ποσοστό 65-75%), δεδομένου ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
  • Σίδηρος:
    Μπορεί η πρόσληψη σιδήρου να έχει συνδυαστεί με την κατανάλωση ζωικών παραγώγων, υπάρχει όμως και η άλλη επιλογή!
    Παραδείγματος χάρη, η σπιρουλίνα περιέχει τρισθενή σίδηρο.

    Πιο συγκεκριμένα, με 3g Spiroulina PLATENSIS καλύπτεται το 18,87% των ημερήσιων αναγκών.
  • Βιταμίνη Β12:
    Αυτή η βιταμίνη, γνωστή και ως κυανοκοβαλαμίνη, δεν παράγεται από τα φυτά.
    Λαμβάνεται κυρίως από τρόφιμα που είναι ενισχυμένα με αυτή αλλά και με τη λήψη σπιρουλίνας.

    Ήξερες ότι... με 3g Spiroulina PLATENSIS καλύπτεται το 81,25% των ημερήσιων αναγκών;
  • Ω3 λιπαρά οξέα:
    Η Spiroulina PLATENSIS επειδή είναι μικροάλγος περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων.

    Σκέψου ότι... τα 3g Spiroulina PLATENSIS καλύπτουν το 24,32% των ημερήσιων αναγκών σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
  • More info:
    Η Spiroulina PLATENSIS διαθέτει ισχυρή αποτοξινωτική δράση χάρη στη φυκοκυανίνη και τα καροτένια που περιέχει!

Για μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή, πάρε Spiroulina PLATENSIS!

Μάθε περισσότερα για τη Spiroulina PLATENSISwww.spiroulina.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο Vegan Κουζίνας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΠΑΣΤΕΡ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΑΣΤΕΡ, ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων για το σεμινάριο εξειδίκευσης, Vegan Chef στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του σεμιναρίου εξειδίκευσης Vegan Chef είναι να προσφέρει το απαιτούμενο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο της χορτοφαγικής κουζίνας, να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τους συμμετέχοντες μέσα από hands on μαθήματα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του μοναδικού Vegan Chef της βορείου Ελλάδος, Μάνου Γρηγορόπουλου.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Vegan Κουζίνα: Τι είναι;
  • Μανιτάρια ως υποκατάστατο του κρέατος
  • Vegan Street Food
  • Vegan "ψάρια" & τρόποι παρασκευής
  • Vegan "κρέας" & τρόποι παρασκευής
  • Σαλάτες & Αλοιφές
  • Gluten Free
  • Ωμοφαγία - Vegan Raw
  • Επιδόρπια
  • Vegan Brunch

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε Chefs, Pastry Chefs, Baker Chefs, σε σπουδαστές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους πάνω στο αντικείμενο τους, μέσα από τις τεχνικές της Vegan Κουζίνας και Διατροφής ανακαλύπτοντας συνταγές για Vegans,  Raw Vegans, Vegeterians, Pesceterians κ.ά.
  • Σε επαγγελματίες συναφών κλάδων (Γιατρούς, Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, Προπονητές, κα.) που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο γνωστικό τους background τη vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους έχουν υιοθετήσει τη Vegan κουλτούρα ή ενδιαφέρονται για εναλλακτική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της χορτοφαγικής κουζίνας

*Οι Θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων για το πρόγραμμα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 281 282 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  www.paster.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργειακό Buddha bowl!

Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowlΣυνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS