Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Cookies 'n' cream cupcakes

Σοκολάτα και μπισκότα μαζί σε ένα cupcake, για να μη μπορούμε να ησυχάσουμε αν δεν εξαφανιστούν όλα. Και vegan ;-)

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    2. Στο ειδικό ταψάκι για muffins, τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες για τα cupcakes.
    3. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας με το μηλόξυδο και αφήνουμε το μπολ για λίγο στην άκρη.
    4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας ή όποιο άλλο εκχύλισμα έχουμε επιλέξει στο μείγμα με το γάλα σόγιας και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρίσει.
    5. Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
    6. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά σε δύο δόσεις και χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβόλοι (λίγοι σβόλοι δεν πειράζει και να μείνουν).
    7. Σπάμε περίπου 10 μπισκότα Oreo (1 φλιτζάνι) και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
    8. Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες, γεμίζοντας κάθε μία μέχρι τα 3/4.
    9. Ψήνουμε για 18-20’, μέχρι τη στιγμή που όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στα cupcakes, αυτή να βγαίνει καθαρή.
    10. Μεταφέρουμε τα cupcakes σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
    11. Ετοιμάζουμε την κρέμα, βάζοντας στο μίξερ να ανακατευτούν η μαργαρίνη και το κοσκινισμένο κακάο.
    12. Προσθέτουμε την άχνη σε δόσεις, επίσης κοσκινισμένη, μαζί με λίγο από το γάλα σόγιας κάθε φορά.
    13. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο (περίπου 3').
    14. Μ' ένα κουτάλι ή ένα κορνέ, βάζουμε λίγη κρέμα πάνω σε κάθε cupcake και, αν θέλουμε, μισό μπισκότο στην κορυφή.

     

    *από το βιβλίο VEGAN CUPCAKES TAKE OVER THE WORLD

    Συστατικά:

    Για τα cupcakes:

    • 1 φλ. γάλα σόγιας
    • 1 κ.γ. μηλόξυδο
    • ¾ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1/3 φλ. σπορέλαιο
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή σοκολάτας ή επιπλέον βανίλια
    • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/3 φλ. κακάο
    • ¾ κ.γ. σόδα
    • ½ κ.γ. baking powder
    • ¼ κ.γ. αλάτι
    • 1 συσκευασία μπισκότα Oreo

    Για την κρέμα:

    • ½ φλ. μαργαρίνη εκτός ψυγείου
    • ½ φλ. κακάο
    • 2½ φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 3 κ.σ. γάλα σόγιας
    • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Tip:

    To αλάτι στις συνταγές με κακάο ή σοκολάτα, πάντα ενισχύει τη γεύση.

    Έχω παρατηρήσει ότι σε αυτή τη συνταγή, δουλεύει πολύ καλά το γάλα σόγιας σοκολάτα. Επίσης, αν δεν έχετε αρωματικά εκχυλίσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σόγιας με βανίλια.

    Είναι πολύ σημαντικό να έχουν κρυώσει εντελώς τα cupcakes, πριν βάλουμε πάνω τους την κρέμα. Διαφορετικά, η κρέμα θα υγροποιηθεί και δεν θα στέκεται πάνω στα cupcakes.

    Μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά για την κρέμα, όπως κρέμα καρύδας ή silken tofu. Ανάλογα με το υλικό, θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ότι πρέπει δηλαδή για όσους αγαπούν τις περιπέτειες και τους πειραματισμούς!

    Το καλοκαίρι, που η κρέμα υγροποιείται εύκολα, την κρατάμε μέσα στο κορνέ στο ψυγείο και την απλώνουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε. Το χειμώνα δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούμε έτσι να έχουμε τα cupcakes έτοιμα και εκτός ψυγείου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
12  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή