Ρεβίθια στο φούρνο με πορτοκάλι
Ελληνική δημιουργική κουζίνα! όσπρια νόστιμα, αρωματικά και κυρίως υγιεινά και απαραίτητα!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα (για 15 ώρες τουλάχιστον), αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
- Τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο (το τυλίγουμε με αποστειρωμένη γάζα ή τουλπάνι, για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο).
- Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και τα περιχύνουμε με τα τσιγαρισμένα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 45', σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
- 2½ φλ. ρεβίθια
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. κρεμμύδι, κομμένο καρέ
- 2 μεγάλα καρότα, κομμένα καρέ
- ½ φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη καρέ
- ½ φλ. πράσινη πιπεριά, κομμένη καρέ
- 1-2 κ.γ. μπούκοβο
- 1½ φλ. ή περισσότερο, ζωμό λαχανικών
- 1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα από πορτοκάλι
- 1 φλ. σέλερι, κομμένο σε φέτες
- ½ φλ. χυμό λεμόνι
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
03:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4 - 5
Κατηγορία
Όσπρια
Ετικέτες
- Ελλάδα
- όσπρια
- ρεβίθια
- πορτοκάλι
- ελαιόλαδο
- εύκολη
- φούρνος
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- καρότα
- καρότο
- πιπεριές
- πιπεριά
- μπούκοβο
- ζωμός λαχανικών
- σέλερι
- λεμόνι
- χυμός λεμονιού
- δενδρολίβανο
- δεντρολίβανο
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο