Κουνουπίδι καπαμά
Ένα ακόμα παραδοσιακό πιάτο από τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων.
Εκτέλεση - Directions
- Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
- Kόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες κυδωνάτες.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα πράσα.
- Έπειτα προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα καρότα.
- Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο λάδι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο, μια πρέζα ζάχαρη και τη δάφνη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25' περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 4 μεγάλες πατάτες
- 500 γρ. ντομάτες
- 4 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Tip:
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται πολύ ευχάριστα και με ρύζι.
Αν επιθυμούμε, για μεγαλύτερο βάθος στη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μαγείρεμα κι ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί.
Κατηγορία
Λαδερά