Μους σοκολάτα με τόφου
Ότι πρέπει για τους εραστές της σοκολάτας, για να κεράσουμε φίλους ή για ένα ρομαντικό διάλειμμα.
Εκτέλεση - Directions
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2'.
- Τοποθετούμε το τόφου σε τουλπάνι ή ποτηρόπανο και το στύβουμε καλά για να απομακρύνουμε τα επιπλέον υγρά.
- Ρίχνουμε το τόφου στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι απόλυτα λείο.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολάκια και γαρνίρουμε με τους σπασμένους κόκκους κακάο.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά μπορούμε να την απολαύσουμε!
- 600 γρ. Silken τόφου
- 200 γρ. κουβερτούρα με 75% κακάο
- 140 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη ή 100 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μαύρο ρούμι, προαιρετικά
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. σπασμένους κόκκους κακάο
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
6
Tip:
Για το γαρνίρισμα μπορούμε να επιλέξουμε τριμμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη κουβερτούρα, αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας ή μαρασκίνο.
Για περισσότερο ενδιαφέρον στην υφή, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη κουβερτούρα μέσα στη μους, αφού πρώτα έχουμε τελειώσει με το μπλέντερ.
Κατηγορία
Γλυκά Ψυγείου
Ετικέτες
- τόφου
- κουβερτούρα
- σοκολάτα
- σιρόπι σφενδάμου
- βανίλια
- vegetarian
- vegan
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εύκολα και γρήγορα
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς λιπαρά
- χωρίς γλουτένη
- gluten free
- γλυκά ψυγείου
- επιδόρπιο
- μους
- χειμώνας
- άνοιξη
- καλοκαίρι
- φθινόπωρο
- κεράσματα
- πάρτι
- παιδί
- χωρίς ζάχαρη
- χωρίς γάλα
- γλυκά
- αγαύη
- σοκολάτα κουβερτούρα
- χωρίς βούτυρο
- πρωτάρηδες
- κακάο
- Βίκυ Χριστοπούλου