Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μους σοκολάτα με τόφου

Μους σοκολάτα με τόφου
Πολύ εύκολη

Ότι πρέπει για τους εραστές της σοκολάτας, για να κεράσουμε φίλους ή για ένα ρομαντικό διάλειμμα.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:15
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2'.
    2. Τοποθετούμε το τόφου σε τουλπάνι ή ποτηρόπανο και το στύβουμε καλά για να απομακρύνουμε τα επιπλέον υγρά.
    3. Ρίχνουμε το τόφου στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι απόλυτα λείο.
    4. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    5. Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολάκια και γαρνίρουμε με τους σπασμένους κόκκους κακάο.
    6. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά μπορούμε να την απολαύσουμε!
    Συστατικά:
    • 600 γρ. Silken τόφου
    • 200 γρ. κουβερτούρα με 75% κακάο
    • 140 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη ή 100 γρ. μέλι
    • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή αμυγδάλου
    • 1 κ.σ. μαύρο ρούμι, προαιρετικά
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 3 κ.σ. σπασμένους κόκκους κακάο
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Για το γαρνίρισμα μπορούμε να επιλέξουμε τριμμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη κουβερτούρα, αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας ή μαρασκίνο.

    Για περισσότερο ενδιαφέρον στην υφή, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη κουβερτούρα μέσα στη μους, αφού πρώτα έχουμε τελειώσει με το μπλέντερ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
25  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή