Σοκολάτα με χρωματιστά πιπέρια
Όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να δοκιμάσουμε μια σοκολάτα όπως καμία άλλη...
Εκτέλεση - Directions
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε.
- Τη ρίχνουμε πάνω σε κρύα και λεία - μαρμάρινη κατά προτίμηση - επιφάνεια και τη δουλεύουμε λιγάκι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της και να αρχίσει να γυαλίζει (αν θέλουμε παραλείπουμε αυτό το βήμα). Σε κάθε περίπτωση η θερμοκρασία της σοκολάτας πρέπει να φτάσει περίπου τους 30 βαθμούς.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψάκι της επιλογής μας και απλώνουμε τη σοκολάτα, προσέχοντας να μην ξεπεράσουμε το μισό εκατοστό πάχος.
- Χτυπάμε το ταψάκι ελαφρά στον πάγκο για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και ρίχνουμε από πάνω τα πιπέρια μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, εκτός ψυγείου για να μη χαθεί η γυαλάδα, και είναι έτοιμη!
- Την κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε μπάρες και την απολαμβάνουμε.
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Tip:
Αν τα πολύ πικάντικα δεν είναι του γούστου μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ροζ πιπέρι που είναι πιο γλυκό και ευχάριστο.
Κατηγορία
Κεράσματα
Ετικέτες
- κεράσματα
- σοκολάτα
- σοκολάτα κουβερτούρα
- κουβερτούρα
- πιπέρι
- μαύρο πιπέρι
- λευκό πιπέρι
- ροζ πιπέρι
- βανίλια
- μπεν μαρί
- πάρτι
- νηστίσιμο
- νηστεία
- σαρακοστή
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς ζάχαρη
- χωρίς γάλα
- εύκολα και γρήγορα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- δίαιτα
- πολύ εύκολη
- χωρίς μαγείρεμα
- ζαχαροπλαστική
- γλυκά
- Βίκυ Χριστοπούλου