Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σοκολάτα με χρωματιστά πιπέρια

Όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να δοκιμάσουμε μια σοκολάτα όπως καμία άλλη...

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:15
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
    2. Ρίχνουμε την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε.
    3. Τη ρίχνουμε πάνω σε κρύα και λεία - μαρμάρινη κατά προτίμηση - επιφάνεια και τη δουλεύουμε λιγάκι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της και να αρχίσει να γυαλίζει (αν θέλουμε παραλείπουμε αυτό το βήμα). Σε κάθε περίπτωση η θερμοκρασία της σοκολάτας πρέπει να φτάσει περίπου τους 30 βαθμούς.
    4. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψάκι της επιλογής μας και απλώνουμε τη σοκολάτα, προσέχοντας να μην ξεπεράσουμε το μισό εκατοστό πάχος.
    5. Χτυπάμε το ταψάκι ελαφρά στον πάγκο για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και ρίχνουμε από πάνω τα πιπέρια μας.
    6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, εκτός ψυγείου για να μη χαθεί η γυαλάδα, και είναι έτοιμη!
    7. Την κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε μπάρες και την απολαμβάνουμε.
    Συστατικά:
    • 180 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
    • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
    • 1 κ.σ. λευκό πιπέρι σε κόκκους
    • 1 κ.σ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Tip:

    Αν τα πολύ πικάντικα δεν είναι του γούστου μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ροζ πιπέρι που είναι πιο γλυκό και ευχάριστο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή