Αποδομημένα ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξουμε ένα από τα διασημότερα ελληνικά πιάτα, χωρίς να χάσουμε τίποτα από την εξαίσια γεύση του!
Εκτέλεση - Directions
- Μουσκεύουμε το ρύζι για περίπου μία ώρα, το ξεπλένουμε καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό και το σουρώνουμε.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
- Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε λιγάκι, μέχρι να «γυαλίσει» όλο.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
- Πλένουμε τα αμπελόφυλλα, κόβουμε τα χοντρά νεύρα στη βάση, αν χρειάζεται, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού.
- Ετοιμάζουμε βραστό νερό και καλύπτουμε το ρύζι.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30' περίπου, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
- 1 βάζο αμπελόφυλλα ή περίπου 40 φρέσκα φύλλα
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 κ.σ. σταφίδες
- 1 φλ. λάδι
- 1 λεμόνι χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:50
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4