Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Αποδομημένα ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξουμε ένα από τα διασημότερα ελληνικά πιάτα, χωρίς να χάσουμε τίποτα από την εξαίσια γεύση του!

Της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουσκεύουμε το ρύζι για περίπου μία ώρα, το ξεπλένουμε καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό και το σουρώνουμε.
    2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
    3. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε λιγάκι, μέχρι να «γυαλίσει» όλο.
    4. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
    5. Πλένουμε τα αμπελόφυλλα, κόβουμε τα χοντρά νεύρα στη βάση, αν χρειάζεται, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού.
    7. Ετοιμάζουμε βραστό νερό και καλύπτουμε το ρύζι.
    8. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30' περίπου, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
    9. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
    Συστατικά:
    • 1 βάζο αμπελόφυλλα ή περίπου 40 φρέσκα φύλλα
    • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 2 ξερά κρεμμύδια
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ ματσάκι άνηθο
    • ½ ματσάκι δυόσμο
    • 4 κ.σ. κουκουνάρι
    • 4 κ.σ. σταφίδες
    • 1 φλ. λάδι
    • 1 λεμόνι χυμό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
36  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή