Χάμπουργκερ από μαυρομάτικα φασόλια
Αν μας αρέσουν τα χάμπουργκερ, αλλά θέλουμε να αποφύγουμε το κρέας, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το μπιφτέκι τους με μαυρομάτικα φασόλια! Γίνονται το ίδιο νόστιμα και πολλαπλάσιες φορές πιο υγιεινά!
Εκτέλεση - Directions
- Ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. του ελαιόλαδου στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε για 1-2'.
- Τα μεταφέρουμε μαζί με τα φασόλια στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
- Μουλιάζουμε το λιναρόσπορο σε 3 κ.σ. νερό και τον αφήνουμε για λίγο στην άκρη, για 10-15'.
- Μεταφέρουμε τα ψιλοκομμένα φασόλια σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, το αλεύρι, το μουλιασμένο λιναρόσπορο, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι.
- Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε σ' ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο από 30' μέχρι 2 ώρες για να δέσουν.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα και στραγγισμένα
- ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις*
Διάρκεια:
02:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Τα τοποθετούμε σε στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ και τους προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, υλικά της αρεσκείας μας (φυτική μαγιονέζα, μια κομμένη φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρουλιού, δύο-τρεις ροδέλες κρεμμύδι, κέτσαπ, μουστάρδα κλπ.).
* Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη γλουτένη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4 - 6