Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ενεργειακό Buddha bowl!

Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowlΣυνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Ορεκτικό μελιτζάνας με ντομάτα και πέστο! - Eggplant, tomato and pesto layered appetizer!

Πολλές φορές, φτιάχνουμε μια συνταγή και κάποιο από τα συστατικά της προκύπτει να είναι τόσο καλό σε γεύση, που μας εμπνέει να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πιάτο. Έτσι κι εδώ, από μια συνταγή ζυμαρικών με πέστο Kale, προέκυψε ένα απίθανο και απολαυστικό ορεκτικό μελιτζάνας, τόσο στο να το τρως, όσο και στο να το καμαρώνεις σερβιρισμένο στο πιάτο σου!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Σπαγγέτι με μελιτζάνες και pesto kale & φρέσκιας ρίγανης - Spaghetti with eggplants​ ​and kale​ and fresh oregano pesto

Στη λαϊκή αγορά της Νέας Σμύρνης, ο πάγκος της Εύας και του Κώστα* έχει πάντα εκλεκτά λαχανικά και φρούτα. Τις προάλλες λοιπόν, βρήκα ωραιότατο Kale, που με δελέασε για ένα υπέροχο pesto! Ένα επιπλέον ματσάκι φρέσκια ρίγανη, που μου πρόσφεραν με χαμόγελο, μου επιβεβαίωσε οτι το αποτέλεσμα θα ήταν νοστιμότατο. Και δικαιώθηκα!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS