Μελιτζανοσαλάτα οριεντάλ - Oriental eggplant spread
Μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα ή ζεστή!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια 2 εκ. περίπου και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το σκόρδο το αφήνουμε ολόκληρο για να μην καεί.
- Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 40', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το λεμόνι, το ταχίνι και το γκαράμ μασάλα και τα χτυπάμε τόσο, ανάλογα με το πόσο κρεμώδες θέλουμε το αποτέλεσμα.
- Συνοδεύουμε με αραβικές πιτούλες και στικς λαχανικών.
- Wash and chop the vegetables into 2 cm pieces. Keep the garlic whole (to avoid burning it).
- Spread them on a baking pan lined with parchment paper.
- Drizzle with olive oil, salt and toss.
- Roast in preheated oven, to 200 degrees Celsius, for about 40 minutes, turning once or twice, until vegetables are tender and slightly browned.
- Remove from the oven and let cool slightly; then place them in a blender or a food processor along with the lemon juice, tahini and garam masala and pulse until it reaches your desired texture.
- Serve with arabic pita bread and vegetable sticks.
- 2 μεσαίες μελιτζάνες καθαρισμένες
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. γκαράμ μασάλα*
- αλάτι
- 2 medium eggplants peeled
- 1 large green pepper
- 1 tomato
- 1 onion
- 2 garlic cloves, peeled and left whole
- extra virgin olive oil
- 2 tbsp lemon juice
- 1 tbsp tahini
- ½ tsp garam masala spice
- salt to taste
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
* Το Γκαράμ μασάλα είναι ένα Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η σύνθεσή του διαφέρει από τόπο σε τόπο.
Μία συνηθισμένη συνταγή για γκαράμ μασάλα περιλαμβάνει τα εξής: Μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, κάρδαμο.
Συνήθως το γκαράμ μασάλα ψήνεται πριν την χρήση για να απελευθερωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- μελιτζανοσαλάτα
- μελιτζάνα
- μελιτζάνες
- πράσινη πιπεριά
- πιπεριά
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- χυμός λεμονιού
- ταχίνι
- γκαράμ μασάλα
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- λαχανικά
- μπαχαρικά
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- vegetarian
- vegan
- Ανατολή
- Ινδία
- vitamix
- μπλέντερ
- φούρνος
- πάρτι
- οικογενειακό τραπέζι
- σαλάτα
- eggplant
- aubergine
- pepper
- tomatoes
- onion
- garlic
- olive oil
- lemon juice
- lemon
- tahini
- garam masala
- spread
- oriental
- roasted
- oven
- Χριστίνα Κούλη