Ορεκτικό μελιτζάνας με ντομάτα και πέστο! - Eggplant, tomato and pesto layered appetizer!
Πολλές φορές, φτιάχνουμε μια συνταγή και κάποιο από τα συστατικά της προκύπτει να είναι τόσο καλό σε γεύση, που μας εμπνέει να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πιάτο. Έτσι κι εδώ, από μια συνταγή ζυμαρικών με πέστο Kale, προέκυψε ένα απίθανο και απολαυστικό ορεκτικό μελιτζάνας, τόσο στο να το τρως, όσο και στο να το καμαρώνεις σερβιρισμένο στο πιάτο σου!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τη μελιτζάνα και τη ντομάτα σε ροδέλες.
- Αλείφουμε τις ροδέλες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
- Σ' ένα πιάτο τοποθετούμε μια ροδέλα μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Συνεχίζουμε με μια ροδέλα μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πέστο και τελειώνουμε με μελιτζάνα.
- Διακοσμούμε με λίγο πέστο ή κομματάκια ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με σπόρους της προτίμησής μας και απολαμβάνουμε!
- Slice the eggplant and tomato into rings.
- Drizzle some olive oil over the eggplant slices, sprinkle with salt, pepper, turmeric and smoked paprika and bake at a preheated oven on 170 degrees Celsius until golden brown.
- In a dish arrange an eggplant ring, top with a tomato ring, season with a bit of salt and sprinkle with the dried oregano.
- Lay another eggplant ring, top with a tbsp of pesto and finish with one more eggplant ring.
- Decorate with a bit of pesto or with diced tomatoes.
- Sprinkle with some seeds and enjoy!
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 ντομάτα
- 2-3 κ.σ. πέστο kale
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο για το ψήσιμο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ξερή ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 eggplant
- 1 tomato
- 2-3 tbsp kale pesto
- 2 tsp lemon juice
- a splash of extra virgin olive oil
- ½ tsp turmeric
- ¼ tsp smoked paprika
- dried oregano
- salt and pepper to taste
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μελιτζάνα
- μελιτζάνες
- ντομάτες
- ντομάτα
- πέστο
- kale
- κειλ
- χυμός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- κουρκουμάς
- καπνιστή πάπρικα
- ρίγανη
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- vegetarian
- vegan
- veggies
- vegetable
- recipe
- Χριστίνα Κούλη
- οικονομικό
- φοιτητές
- eggplant
- aubergine
- tomatoes
- pesto
- lemon juice
- olive oil
- turmeric
- smoked paprika
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- appetizers
- appetizer