Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ορεκτικό μελιτζάνας με ντομάτα και πέστο! - Eggplant, tomato and pesto layered appetizer!

Πολλές φορές, φτιάχνουμε μια συνταγή και κάποιο από τα συστατικά της προκύπτει να είναι τόσο καλό σε γεύση, που μας εμπνέει να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πιάτο. Έτσι κι εδώ, από μια συνταγή ζυμαρικών με πέστο Kale, προέκυψε ένα απίθανο και απολαυστικό ορεκτικό μελιτζάνας, τόσο στο να το τρως, όσο και στο να το καμαρώνεις σερβιρισμένο στο πιάτο σου!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τη μελιτζάνα​ και τη ντομάτα σε ροδέλες.​
    2. Αλείφουμε τις ροδέλες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
    3. Σ​' ένα πιάτο τοποθετούμε μια ροδέλα μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
    4. Συνεχίζουμε με μια ροδέλα μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πέστο και τελειώνουμε με μελιτζάνα.
    5. Διακοσμούμε με λίγο πέστο​ ή κομματάκια ντομάτας.
    6. Πασπαλίζουμε με σπόρους της προτίμησής μας και απολαμβάνουμε!

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Slice the eggplant and tomato into rings.
    2. Drizzle some olive oil over the eggplant slices, sprinkle with salt, pepper​, turmeric and smoked paprika and bake at a preheated oven on 170 degrees Celsius until golden brown.
    3. In a dish ​arrange an eggplant ring, top with a tomato ring, season with a bit of salt and sprinkle with the dried oregano.
    4. Lay another eggplant ring, top with a tbsp of pesto and finish with one more eggplant ring.
    5. Decorate with a bit of pesto or with diced tomatoes​.​
    6. Sprinkle with some seeds and enjoy!
    Συστατικά:
    • 1 μελιτζάνα φλάσκα
    • 1 ντομάτα
    • 2-3 κ.σ. πέστο kale
    • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
    • ελαιόλαδο για το ψήσιμο
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • ξερή ρίγανη
    • αλάτι, πιπέρι

    - - - - - - - - - - -

    • 1 eggplant
    • 1 tomato
    • 2-3 tbsp kale pesto
    • 2 tsp lemon juice
    • a splash of extra virgin olive oil
    • ½ tsp turmeric
    • ¼ tsp​ smoked paprika​
    • dried oregano
    • salt and pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή