Φαλάφελ
Η κουζίνα της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα του Λιβάνου, φημίζεται για τις ιδιαίτερα νόστιμες και υγιεινές συνταγές της. Εδώ, τα ρεβίθια αξιοποιούνται κατά τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας απίθανα γευστικά κεφτεδάκια, τα γνωστά φαλάφελ, αρωματικά, νόστιμα και ακαταμάχητα! Συνήθως τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και κάποιο ντιπ της προτίμησής μας. Συνεχίζουν να είναι το ίδιο νόστιμα, αν τα τυλίξουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, στις αραβικές πίτες, σαν σουβλάκι.
Εκτέλεση - Directions
- Μουσκεύουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
- Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε ώστε να πολτοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3', μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- ½ κιλό ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κόλιαντρο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
- Σαντορίνη Σιγάλα, απο την Οία της Σαντορίνης.
- Οίνος Λευκός/Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος “Σαντορίνη” (ποικιλία Ασύρτικο).
Χρώμα κιτρινοπράσινο. Πολυσύνθετο και κομψό άρωμα εσπεριδοειδών και ροδάκινου, με νότες φύλλων τσαγιού και αρωματικό φόντο ελαφρόπετρας. Πλούσια γεύση, με σωστά παχειά “γλυκύτητα”, ολοζώντανη και λεμονάτη. Οξύτητα τέτοια, που δίνει στο κρασί τέλεια γευστική ισορροπία. Πολύ μεγάλη επίγευση.