Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Μαριναρισμένα πλευρώτους με πατάτες φούρνου

Μαριναρισμένα πλευρώτους με πατάτες φούρνου
Εύκολη

Μπορούμε να βρούμε πολλές συνταγές με μανιτάρια και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες αυτοσχεδιάζοντας. Στη συγκεκριμένη, δώσαμε βαρύτητα στο μαρινάρισμά τους, δημιουργώντας ένα πιάτο με έντονα γευστικά χαρακτηριστικά και τα συνδυάσαμε με πατάτες φούρνου. Ακόμα καλύτερα, αν έχουμε κέφια, τους ταιριάζουν και οι βραστοτηγανητές πατάτες!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα* στο multi και τα χτυπάμε καλά.
    2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά ζουλιέν και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε μέσα σε ένα στενό τάπερ σε στρώσεις. Μια στρώση μανιτάρια, περιχύνουμε με λίγη μαρινάδα, ξανά μια στρώση κ.ο.κ.
    3. Κλείνουμε με το καπάκι του το τάπερ, ανακινούμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο κλειστό, για 30’.
    4. Απλώνουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια σε pyrex μαζί με όλο το ζουμί τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30’, μέχρι να μείνει λίγο από το ζουμί τους.
    5. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες και γλυκοπατάτες φούρνου.

    *η κάπαρη είναι προαιρετική - αν δεν θέλουμε πολύ σπιρτάδα στη γεύση των μανιταριών μας, την παραλείπουμε.

    Συστατικά:
    • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
    • 4 μεγάλες πατάτες
    • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα

    Για το μαρινάρισμα

    • 4 κ.σ. σόγια sauce
    • 1 κ.σ. πετιμέζι
    • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
    • 1 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
    • 1 κ.σ. κουρκουμά
    • ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
    • ½ κ.σ. σουμάκ
    • ½ κ.σ. λεμονοπίπερο
    • αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
20  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή