Μαριναρισμένα πλευρώτους με πατάτες φούρνου
Μπορούμε να βρούμε πολλές συνταγές με μανιτάρια και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες αυτοσχεδιάζοντας. Στη συγκεκριμένη, δώσαμε βαρύτητα στο μαρινάρισμά τους, δημιουργώντας ένα πιάτο με έντονα γευστικά χαρακτηριστικά και τα συνδυάσαμε με πατάτες φούρνου. Ακόμα καλύτερα, αν έχουμε κέφια, τους ταιριάζουν και οι βραστοτηγανητές πατάτες!
Εκτέλεση - Directions
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα* στο multi και τα χτυπάμε καλά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά ζουλιέν και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε μέσα σε ένα στενό τάπερ σε στρώσεις. Μια στρώση μανιτάρια, περιχύνουμε με λίγη μαρινάδα, ξανά μια στρώση κ.ο.κ.
- Κλείνουμε με το καπάκι του το τάπερ, ανακινούμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο κλειστό, για 30’.
- Απλώνουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια σε pyrex μαζί με όλο το ζουμί τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30’, μέχρι να μείνει λίγο από το ζουμί τους.
- Σερβίρουμε με ψητές πατάτες και γλυκοπατάτες φούρνου.
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 4 κ.σ. σόγια sauce
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.σ. σουμάκ
- ½ κ.σ. λεμονοπίπερο
- αλάτι
Διάρκεια:
01:15
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
*η κάπαρη είναι προαιρετική - αν δεν θέλουμε πολύ σπιρτάδα στη γεύση των μανιταριών μας, την παραλείπουμε.
Συστατικά:
Για το μαρινάρισμα
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- κυρίως πιάτο
- πλευρώτους
- πατάτες
- γλυκοπατάτα
- φούρνος
- εύκολη
- σόγια σος
- σόγια sauce
- πετιμέζι
- βαλσαμικο
- μουστάρδα
- κόκκινο κρασί
- κάπαρη
- κουρκουμάς
- καπνιστή πάπρικα
- σουμάκ
- λεμονοπίπερο
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- φοιτητές