Μελιτζανομπιφτέκια και πατάτες βραστοτηγανητές!
Τα μπιφτέκια αρέσουν σε όλους μας πολύ και οι τηγανιτές πατάτες ακόμα περισσότερο! Με αυτή τη συνταγή όμως, καταφέρνουμε να έχουμε την ίδια απόλαυση, με ακόμα πιο υγιεινό τρόπο! Μια πράσινη σαλάτα και ένα λευκό κρασί, θα μας συμπληρώσουν ιδανικά το γεύμα μας.
Εκτέλεση - Directions
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 1 εκ.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μεσαία θερμοκρασία, μέχρι αυτό να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1' ακόμα.
- Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10'.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο.
- Λιώνουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό με το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 20-30' για να δέσει.
- Έχει έρθει η ώρα να καθαρίσουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς, προσοχή όχι πολύ μικρές να μην λιώσουν!
- Τις βράζουμε, για 15' περίπου, σε αλατισμένο νερό.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
- Τα τηγανίζουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5' από κάθε πλευρά. Το μείγμα βγάζει 8 μέτρια μπιφτέκια οπότε λογικά θα τα βάλουμε σε 2 δόσεις στο τηγάνι.
- Όταν τα μπιφτέκια είναι πια έτοιμα, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λάδι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα, τους κόκκους κόλιανδρου, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίζουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού (ανάλογα με το πόσο λεμονάτες τις θέλουμε)
- 3 μεσαίες μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. φυτικό τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- 1 φλ. αλεύρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες σε 1 + 2)
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 μέτριες πατάτες
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- 3-4 κόκκους κόλιανδρο
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Διάρκεια:
02:15
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τα μπιφτέκια
Για τις πατάτες
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4-5
Tip:
Εναλλακτικά ψήνουμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 20-25'. Φροντίζουμε να γυρίσουμε τα μπιφτέκια και από την άλλη πλευρά.
Επίσης θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegetarian
- vegan
- μελιτζάνα
- μελιτζάνες
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- φυτικό τυρί
- μαϊντανός
- αλεύρι
- πατάτες
- πατάτα
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- κόλιανδρος
- δεντρολίβανο
- μυρωδικά
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- μπιφτέκι λαχανικών
- μπιφτέκι
- φούρνος
- φοιτητές
- παιδί
- σαρακοστή
- τηγάνι
- gluten free
- glutenfree
- χωρίς γλουτένη