Εύκολα χορτοπιτάκια με kale
Ελαφριά και νόστιμα πιτάκια, ιδανικά για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο ή για το βραδάκι με συντροφιά κι ένα ποτήρι κρασί!
Της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Απομονώνουμε τα τρυφερά μέρη του kale από το κοτσάνι τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Για να μετρήσουμε 4 κούπες, πιέζουμε το λαχανικό στο δοσομετρητή και προσθέτουμε τόσο, ώστε να μην χωράει άλλο (ο αρχικός του όγκος μπορεί να μας παραπλανήσει!).
- Σοτάρουμε το πράσο σε λίγο νεράκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τριμμένο καρότο.
- Προσθέτουμε το κέιλ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μετά από 2', προσθέτουμε το λεμόνι με το σουμάκ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα. Αν έχουμε ζωμό λαχανικών, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με λίγο από το ζωμό.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο το kale, προσθέτουμε τη σόγια σος, τη διατροφική μαγιά και τη ρίγανη.
- Χωρίζουμε το φύλλο κουρού σε 4 λωρίδες κάθετα και οριζόντια, οπότε προκύπτουν 16 παραλληλόγραμμα. Βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε κομμάτι φύλλου. Ανασηκώνουμε τις άκρες και τις ενώνουμε κλείνοντας έτσι το πιτάκι.
- Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20'.
- 1 έτοιμο φύλλο κουρού
- 4 φλ. kale
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. σουμάκ
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 κ.σ. σόγια σος
- ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι
- σουσάμι
- παπαρουνόσπορο
- Λάδι για το ψήσιμο
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
16 χορτοπιτάκια
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- kale
- κειλ
- πράσο
- φύλλο κουρού
- ζύμη κουρού
- καρότο
- χυμός λεμονιού
- σουμάκ
- διατροφική μαγιά
- σόγια σος
- ρίγανη
- σουσάμι
- παραρουνόσπορος
- ελαιόλαδο
- χορτοπιτάκια
- κολατσιό
- παιδί
- παιδικό πάρτι
- γραφείο
- σχολείο
- εύκολη
- χορτοφαγία
- λαχανικά
- σαρακοστή
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegetarian
- vegan
- Χριστίνα Κούλη
- φούρνος