Λαχανάκια Βρυξελλών με "τυρένια" σάλτσα
Ένα ορεκτικό για όλες τις περιστάσεις, για όλες τις ώρες, για όλες τις κουζίνες, για όλους τους γευστικούς κάλυκες!
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε στον ατμομάγειρα τα λαχανάκια και τα αφήνουμε στον προτεινόμενο χρόνο.
- Ταυτόχρονα, σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσοχή να μην καεί το αλεύρι μας!
- Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε γρήγορα και πάρα πολύ καλά, ώστε να μην σχηματιστούν σβόλοι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1' περίπου.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την τυρένια μας σάλτσα πάνω στα λαχανάκια.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- 1 δίχτυ λαχανάκια Βρυξελλών
- ¾ γάλα αμυγδάλου
- 1 ½ κ.σ. vegan μαργαρίνη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 5 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 κ.σ. τριμμένο σιναπόσπορο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
- λίγο λευκό πιπέρι τριμμένο
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Tip:
Τα λαχανάκια πηγαίνουν με αυτή τη σάλτσα είτε τα κάνουμε στον ατμό όπως προτείνεται, είτε βραστά, ψητά ή σωτέ!
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- λαχανικά
- ορεκτικά
- λαχανάκια Βρυξελλών
- ατμομάγειρας
- γάλα αμυγδάλου
- αλεύρι
- μαργαρίνη
- διατροφική μαγιά
- σιναπόσπορος
- μουστάρδα Dijon
- σκόνη σκόρδου
- σκόνη κρεμμυδιού
- αλάτι Ιμαλαΐων
- λευκό πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εποχικότητα
- εύκολα και γρήγορα
- δίαιτα
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- πολύ εύκολη
- διατροφή
- σχολείο
- παιδί
- γραφείο
- πρωτάρηδες
- κατσαρόλα
- μεζέδες
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- λάχανο
- Βίκυ Χριστοπούλου