Μανιτάρια Φρικασέ
Για όσους αγαπούν το φρικασέ και τα μανιτάρια. Ένα αλλιώτικο φρικασέ, χορτοφαγικό. Όμως, το ίδιο κι ίσως περισσότερο νόστιμο.
Εκτέλεση - Directions
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια, τα μαρούλια και τα μυρωδικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών, το κρασί και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30'.
- Προσθέτουμε τα μαρούλια και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και βράζουμε για άλλα 15' περίπου.
- Ελέγχουμε το αλάτι, και αν χρειαστεί, βράζουμε λίγο ακόμα με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να μείνει το φαγητό μας με λίγα υγρά.
- 750 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 2 αν είναι μεγάλα)
- 2 μαρούλια
- 1/2 φλ. λάδι
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4