Σελινόριζα με καρότα & πατάτες
Ένα πολύ υγιεινό πιάτο, βασισμένο στη σελινόριζα, μια πολύ ωφέλιμη ρίζα λαχανικών με χαμηλές θερμίδες και σημαντική θρεπτική αξία!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τη σελινόριζα (και τα πράσινα μέρη της), τα καρότα και τα πράσα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τρίβουμε τη ντομάτα (ή αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό).
- Φροντίζουμε να βάλουμε τα κομμάτια της σελινόριζας, μέχρι να τη μαγειρέψουμε, μέσα σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού γιατί οξειδώνεται εύκολα.
- Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, τη ντομάτα και λίγο νερό και τα αφήνουμε σε σιγοβράσουν για 10'.
- Προσθέτουμε τις πατάτες σε κομμάτια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε το λάδι και απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- 1 μεγάλη σελινόριζα
- 2 μεγάλα καρότα
- 4-5 μέτριες πατάτες
- 2 πράσα (το λευκό μέρος)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ώριμες ντομάτες ή 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαδερά