Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Μπάμιες στο φούρνο με πατάτες και τόφου

Συνήθως τις μπάμιες τις φτιάχνουμε στην κατσαρόλα. Αν θέλουμε όμως ένα διαφορετικό πιάτο, με ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση και όψη, τότε μπορούμε να τις κάνουμε ψητές στο φούρνο, συνδυάζοντάς τες με τόφου και ψητές πατατούλες! Το δοκιμάσαμε και ήταν τόσο πετυχημένο, που υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας ότι θα τις ξαναφτιάξουμε έτσι πολύ σύντομα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βγάζουμε το τόφου από τη συσκευασία του, το τυλίγουμε με μια πετσέτα και τοποθετούμε πάνω του κάτι βαρύ, ώστε να πιέζεται και να φύγουν τα πολλά υγρά του.
    2. Βάζουμε τις μπάμιες μας σε τρυπητό, τις ξεπλένουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξουν.
    3. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στον ελαφρά λαδωμένο πάτο ενός ταψιού ή ενός μεγάλου pyrex.
    4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα, σε 2 κουταλιές λάδι, με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    5. Προσθέτουμε τις μπάμιες, ανακατεύουμε, σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα.
    6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10’.
    7. Όσο διαρκεί το 10λεπτο της κατσαρόλας, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, ώστε να ψηθούν πολύ ελαφρά.
    8. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, στρώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα τις μπάμιες με τη σάλτσα, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ξανατοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
    9. Μετά από 45’, βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε ελαφρά, χωρίς να “χαλάσουμε” τις στρωμένες πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15’.
    10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, συνεχίζουμε για άλλα 10’ το ψήσιμο και στη συνέχεια τρίβουμε με τα δάχτυλα το τόφου και το απλώνουμε πάνω στις μπάμιες.
    11. Ψήνουμε για 15’ ακόμη, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10’ ακόμη πριν το βγάλουμε.
    Συστατικά:
    • 450 γρ. μπάμιες
    • 4 μεγάλες πατάτες
    • 1 κονσέρβα βιολογικό τοματάκι, ψιλοκομμένο
    • λίγο ξύδι
    • 2 κρεμμύδια, μέτρια
    • 3 καρότα
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι & πιπέρι καγιέν
    • ρίγανη
    • 1 κ.σ. κουρκουμά
    • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
    • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
    • 1 συσκευασία τόφου (200 γρ.)
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή