Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Μελιτζάνες κοκκινιστές με ρύζι

Μερικές φορές, η επιστροφή σε παραδοσιακές συνταγές, φέρνει στο μυαλό παιδικές μνήμες γεμάτες μυρωδιές, γεύσεις και στιγμές. Δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τις κλασικές κοκκινιστές μελιτζάνες κατσαρόλας, τις συνδυάσαμε με καστανό ρύζι και το αποτέλεσμα μας πήγε πίσω σε εποχές, που η νοστιμιά του φαγητού απλωνόταν στα δροσερά πλακάκια της κουζίνας, με τα σχέδιά τους να ασκούν ιδιαίτερη έλξη στο παιδικό βλέμμα. Η τελευταία μπουκιά, ήταν η δύναμή μας!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες.
    2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε σχετικά μεγάλα κομμάτια (2 εκ.) και τις πιπεριές λίγο μικρότερες (1 εκ.).
    3. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και προσθέτουμε στον πολτό τους λίγο αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την πάπρικα.
    4. Σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και το 1 κ.γ. από το θρούμπι.
    5. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη πιρούνα, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από το σοτάρισμα.
    6. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του, προσθέτουμε τον πολτό από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θρούμπι.
    7. Ανακατεύουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν, με κλειστό καπάκι για μισή ώρα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε το φαγητό, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και προτιμάμε το ανακάτεμά μας να γίνεται κουνώντας την κατσαρόλα και όχι με την πιρούνα (δεν θα κινδυνεύουν έτσι οι μελιτζάνες να διαλυθούν).
    8. Αφήνουμε για ακόμα 15' περίπου το φαΐ μας να μαγειρεύεται και ξεσκεπάζουμε. Αν έχει ακόμα αρκετά υγρά στη σάλτσα του, το αφήνουμε για ακόμα 5' ξεσκέπαστο, για να εξατμιστεί ένα μέρος τους. Σε αυτό το στάδιο, ξεκινάμε να ετοιμάζουμε και το ρύζι σε άλλη κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του (το καστανό ρύζι που χρησιμοποιήσαμε, ήθελε 10' να ετοιμαστεί).
    9. Αποσύρουμε τις κατσαρόλες από τη φωτιά, αφήνουμε να "σταθεί" λίγο το φαΐ και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 4 μελιτζάνες φλάσκες
    • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
    • 4 ντομάτες ώριμες
    • 350 γρ. καστανό ρύζι
    • 3 κρεμμύδια
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
    • 1 κ.σ. κουρκουμά
    • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
    • 2 κ.γ. θρούμπι τριμμένο
    • ½ κ.γ. ζάχαρη
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι & πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να το συνδυάσουμε με άλλου τύπου ρύζι, κινόα ή ζυμαρικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή