Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τουρλού με χειμωνιάτικα λαχανικά

Όλα τα λαχανικά είναι εξαιρετικά και γι αυτό φροντίζουμε η αγαπημένη μας αυτή τροφή, να μην λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τουρλού, σε μια χειμωνιάτικη και άκρως γευστική εκδοχή!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ροδέλες.
    2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και ανακατεύουμε.
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι όλα τα λαχανικά να είναι μαλακά.
    4. Αν χρειαστεί, ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ανακατεύουμε με προσοχή τα λαχανικά, φροντίζοντας να μη διαλυθούν.
    5. Σερβίρουμε με λίγη ακόμα φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμονιού, ανάλογα τα γούστα μας.
    Συστατικά:
    • 1 μικρό μπρόκολο
    • 1 μικρό κουνουπίδι
    • ½ σελινόριζα
    • 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα
    • 1 γλυκοπατάτα
    • 3 πατάτες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 3 καρότα
    • 2 πράσα
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 1 φλ. νερό
    • 1 λεμόνι, σε χυμό
    • 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή