Τουρλού με χειμωνιάτικα λαχανικά
Όλα τα λαχανικά είναι εξαιρετικά και γι αυτό φροντίζουμε η αγαπημένη μας αυτή τροφή, να μην λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τουρλού, σε μια χειμωνιάτικη και άκρως γευστική εκδοχή!
Εκτέλεση - Directions
- Χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ροδέλες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι όλα τα λαχανικά να είναι μαλακά.
- Αν χρειαστεί, ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ανακατεύουμε με προσοχή τα λαχανικά, φροντίζοντας να μη διαλυθούν.
- Σερβίρουμε με λίγη ακόμα φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμονιού, ανάλογα τα γούστα μας.
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1 μικρό κουνουπίδι
- ½ σελινόριζα
- 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα
- 1 γλυκοπατάτα
- 3 πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 καρότα
- 2 πράσα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 1 λεμόνι, σε χυμό
- 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαδερά
Ετικέτες
- χυμός λεμονιού
- λεμόνια
- λεμόνι
- Βίκυ Χριστοπούλου
- πράσα
- πράσο
- ψητά λαχανικά
- χειμώνας
- σελινόριζα
- μαϊντανός
- φούρνος
- φρέσκο θυμάρι
- κολοκύθα
- εύκολα και γρήγορα
- πολύ εύκολη
- εύκολη
- gluten free
- glutenfree
- χωρίς γλουτένη
- Ελλάδα
- σαρακοστή
- νηστίσιμο
- νηστεία
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- λαδερά
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- Πιπεριές Φλωρίνης
- πιπεριά Φλωρίνης
- πατάτες
- πατάτα
- γλυκοπατάτα
- κρεμμύδια
- κρεμμύδι
- καρότα
- κουνουπίδι
- μπρόκολο
- λαχανικά
- οικογενειακό τραπέζι
- κυρίως πιάτο