Λάχανο γιαχνί
Το γιαχνί, με ρίζες στην Περσική κουζίνα, είναι αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό ολόκληρης της Ελλάδας. Το λάχανο βρασμένο με τα συνοδευτικά του χαρίζει γλύκα σε όποιον το δοκιμάσει!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τα τρυφερά μέρη του λάχανου σε μέτρια κομμάτια, τα καρότα σε καρέ και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να μειωθεί δραματικά ο όγκος του λάχανου.
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) και με ζεστό νερό που μόλις θα καλύψει το φαγητό μας.
- Κατεβάζουμε λιγάκι την θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα.
- Όταν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρεται ζεστό και μοσχομυριστό!
- 1 λάχανο περίπου 1 - 1.5 κιλό
- 3 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 ώριμες ντομάτες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.σ. τριμμένο μπαχάρι
- ¼ κ.σ. τριμμένο γαρύφαλλο
- ½ κ.σ. τριμμένη πιπερόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαδερά
Ετικέτες
- χειμώνας
- Ελλάδα
- κυρίως πιάτο
- λαχανικά
- λάχανο
- γιαχνί
- καρότα
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- ντομάτες
- πελτές ντομάτας
- ντοματοπελτέ
- ελαιόλαδο
- κανέλα
- μπαχαρικά
- μπαχάρι
- γαρύφαλλο
- πιπερόριζα
- τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- Βίκυ Χριστοπούλου
- λαδερά
- παραδοσιακό