Παγωτό παρφέ καρύδα με σοκολάτα - Coconut Milk Ice Cream with Chocolate
Το παγωτό παρφέ, σε μια νέα γευστική διάσταση, χωρίς γάλα και με λιγότερες θερμίδες από ποτέ!!
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα καρύδας και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και το ξανθανικό κόμμι και ανακατεύουμε για ακόμα 1'.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κατσαρολάκι, αλλά φροντίζουμε να μην ανακατέψουμε καλά για να μείνουν ορατά τα "νερά" της σοκολάτας.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια παγωτού με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βάζουμε κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό το φορμάκι για να αποκολληθεί το παγωτό και το απολαμβάνουμε αμέσως!
- In a small sauce pan heat the coconut milk/cream with the sweetener and stir constantly.
- When fully incorporated, add the vanilla extract and the xanthan gum and stir for one more minute or so.
- Remove from heat and melt the chocolate in a bain marie.
- Pour the melted chocolate in the coconut mixture and mix in a not very thorough way so that you achieve a marble effect.
- Fill your molds with the cream and leave in the freezer for at least three hours.
- To remove the mold and enjoy your ice cream, you can place the mold under warm running water for a few seconds.
- 1 κουτί γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας κατά προτίμηση
- 1 κουβερτούρα
- 1 ½ κ.γ. ξανθανικό κόμμι για γάλα καρύδας ή 1 κ.γ. για κρέμα καρύδας
- 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- ¼ φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 can coconut cream – preferably, or full fat coconut milk
- 1 bar unsweetened dark pastry chocolate
- 1 ½ tsp xanthan gum if you are using coconut milk or 1 tsp for coconut cream
- 1 tsp vanilla extract
- ¼ cup brown sugar or coconut sugar or maple syrup
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
8 ξυλάκια
Tip:
Για να γίνει το παγωτό όσο γλυκό μας αρέσει, μπορούμε αφού προσθέσουμε την προτεινόμενη ποσότητα ζάχαρης, να δοκιμάσουμε το μείγμα μας και, αν κρίνουμε απαράιτητο, να προσθέσουμε λίγη ακόμα ζάχαρη. Μια ακόμα πιο χαμηλή θερμιδικά λύση είναι αντί για ζάχαρη να χρησιμοποιήσουμε υγρή στέβια. Σε αυτή την περίπτωση, η αναλογία της συνταγής είναι 3 κ.γ. υγρή στέβια.
Κατηγορία
Παγωτά
Ετικέτες
- παγωτό
- κεράσματα
- καλοκαίρι
- καρύδα
- γάλα καρύδας
- κουβερτούρα
- ξανθανικό κόμμι
- βανίλια
- υγρή βανίλια
- καστανή ζάχαρη
- στέβια
- κατάψυξη
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς ζάχαρη
- χωρίς γάλα
- χωρίς λακτόζη
- πάρτι
- εύκολα και γρήγορα
- παιδί
- παιδικό πάρτι
- δίαιτα
- διατροφή
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- εύκολη
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou
- coconut cream
- coconut milk
- dark pastry chocolate
- chocolate
- xanthan gum
- vanilla extract
- brown sugar
- coconut sugar
- maple syrup
- ice cream