Μαρμελάδα από χυμό σταφυλιών
Μια διαφορετική πρόταση για μαρμελάδα, που ταιριάζει τόσο πάνω σε ψωμί όσο και σε γιαούρτι σαν επιδόρπιο, αλλά και πάνω σε ζύμη για ταρτάκια.
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε καλά το σταφύλι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και βάζουμε τις ρόγες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5', μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
- Λιώνουμε τις ρόγες μ' ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10'.
- Συνεχίζουμε να λιώνουμε τις ρόγες και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μια σίτα πάνω απ' ένα μπολ, για να στραγγίξει καλά, μέχρι και την τελευταία σταγόνα.
- Τα 600 ml. χυμός που θα μας μείνει τα βάζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Μαγειρεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δέσει σαν σιρόπι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
- 1 κιλό κόκκινα σταφύλια
- 450 γρ. ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
1 κιλό μαρμελάδα