Πουτίγκα chia σοκολάτα-μπανάνα
Νόστιμη και ελαφριά πουτίγκα, ιδανική για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με την ευχαρίστηση που μας δίνει η ενέργειά της.
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τους σπόρους chia) στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τους σπόρους chia.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Για 10' περίπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά τακτά διαστήματα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-8 ώρες.
- Απολαμβάνουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα φρούτα.
- 1 μπανάνα
- 3 κ.σ. σπόρους chia
- 3 κ.σ. ωμό κακάο
- 1 φλ. φυτικό γάλα
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
1-2
Tip:
Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αγαύης, μέλι ή 2 χουρμάδες.
Κατηγορία
Γλυκά Ψυγείου
Ετικέτες
- chia
- πουτίγκα
- τσία
- σπόροι τσία
- κακάο
- μπανάνες
- μπανάνα
- φυτικό γάλα
- ψυγείο
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- παιδί
- φοιτητές
- πρωτάρηδες
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι Ιμαλαΐων
- μπλέντερ
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- γλυκό
- σοκολάτα
- σοκολάτα κουβερτούρα
- πρωινό
- σιρόπι αγαύης
- αγαύη
- χουρμάδες
- μέλι
- Χριστίνα Κούλη