Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα
Συνδυάζοντας τον αγαπημένο μας χαλβά με τη μαρμελάδα, έχουμε γρήγορα και εύκολα ένα επιδόρπιο ελαφρύ και υγιεινό! Κατάλληλο και για τις μέρες της νηστείας!
Εκτέλεση - Directions
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει.
- Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο μείγμα.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε μικρά φορμάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα, το ποτό και τους κόκκους πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και να γίνει ένα αρωματικό ρευστό μείγμα!
- Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε κάθε φορμάκι με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
- 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 3/4 φλ. ζάχαρη
- 4 ½ φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλ. μαρμελάδα
- ½ ποτήρι του κρασιού Brandy ή Κονιάκ
- 2-3 κόκκους πιπέρι
Διάρκεια:
00:25
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για το σιρόπι:
Για τη σάλτσα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
7-10 φορμάκια