Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά - Crispy roasted chickpea snack with spices

Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά - Crispy roasted chickpea snack with spices
Πολύ εύκολη

Ένα σνακ, που θυμίζει πολύ ξηρούς καρπούς και που μπορούμε να το ετοιμάσουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, για να το σερβίρουμε μ' ένα ποτό στους καλεσμένους μας. Ή μπορούμε απλά να το ευχαριστηθούμε βλέποντας μια καλή ταινία. Ή και να το πάρουμε στο γραφείο! Τα ρεβίθια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:55
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες.
    2. Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
    3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
    4. Σ' ένα μπολάκι, φέρνουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε φτιάχνοντας μια πάστα.
    5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και εκεί ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάστα που φτιάξαμε, μέχρι να καλυφθούν όλα με ένα λεπτό στρώμα.
    6. Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου, φροντίζοντας να ανακατέψουμε τα ρεβίθια ή να κουνάμε λίγο τη λαμαρίνα κάθε 15 ‘ περίπου, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
    7. Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν για 10’ πριν τα απολαύσουμε.

    - - - - - - - - - - - - - -

    1. Soak the chickpeas for at least 8 hours.
    2. Rinse, strain and dry the chickpeas well.
    3. Preheat the oven at 170 degrees Celsius.
    4. In a small bowl combine the rest of the ingredients to form a paste.
    5. Line a baking sheet with parchment paper and mix well with the chickpeas with the paste so that they are all coated.
    6. Bake for 50 minutes making sure to move around the chickpeas or shake the baking sheet every 15 minutes or so that they are evenly roasted.
    7. Remove from the oven and let them cool down for 10 minutes before serving.
    Συστατικά:
    • 200 γρ. ρεβίθια ξερά
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
    • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • ¼ κ.γ. κουρκουμά
    • ¼ κ.γ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
    • ¼ κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή περισσότερο, προαιρετικά

    - - - - - - - - - - - -

    • 200 g chickpeas
    • 2 tbsp olive oil
    • 1 tsp onion powder
    • ½ tsp garlic powder
    • 1 tsp smoked paprika
    • ¼ tsp turmeric
    • ¼ tsp pink Himalayan salt
    • ¼ tsp cumin
    • 1 tbsp or more nutritional yeast, optional
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή