Ταλιατέλες με καρύδια
Μια απλή χορτοφαγική συνταγή για ζυμαρικά, που μπορεί να λειτουργήσει είτε σαν κυρίως πιάτο είτε σαν συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι, μαζί με φίλους!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνουμε (κρατάμε στο τέλος λίγο από το νερό τους).
- Σ' ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10'.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη φυτική κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υλικά με την κρέμα και προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 10-15 καρύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ ποτηράκι κονιάκ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 130 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες