Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και αρωματικό ντρέσινγκ λεμονιού - Spring lemon pasta salad with asparagus
Η εποχή της Άνοιξης προσφέρει, εκτός από λουλουδάκια που ανθίζουν και κάποια υπέροχα λαχανικά όπως τα σπαράγγια! Αξίζει λοιπόν να τα απολαύσουμε, συνδυασμένα με ζυμαρικά και μια υπέροχη σάλτσα λεμονιού!
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σ' ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε την ινώδη βάση από τα σπαράγγια και τα μπλανσάρουμε (ζεματίζουμε) σε άφθονο νερό που βράζει, για 3-4'. Θα αποκτήσουν ένα ζωηρό πράσινο χρώμα.
- Βγάζουμε τα σπαράγγια από το νερό που βράζει και τα βουτάμε σε κρύο νερό.
- Σουρώνουμε ξανά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη νηστίσιμη φέτα και όλα τα λαχανικά (εκτός από το σκόρδο).
- Στο multi, βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρεμώδη υφή.
- Ανακατεύουμε στο μπολ το ντρέσινγκ με τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε.
- Boil the pasta in plenty of salted water according to the instructions on the package.
- Strain the pasta, place it in a large bowl and mix with 2 tbsp of olive oil.
- Cut the base of the asparagus and blanch for 3–4 minutes until they turn bright green.
- Remove the asparagus from the boiling water and shock in ice cold water.
- Strain again, dry them, cut in small pieces and add them to the pasta bowl.
- Add to the bowl the vegan feta cheese cubes and the veggies, except the garlic.
- In a small mixer, combine the dressing ingredients and process until you have a fragrant creamy dressing.
- Mix the dressing in the pasta bowl and serve.
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
- 150 γρ. νηστίσιμη φέτα, σε κύβους
- 10 τοματίνια, τεμαχισμένα
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 λεμόνια στυμμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 gr. pasta
- 500 gr. fresh asparagus
- 150 gr. cubed vegan feta cheese
- 10 halved cherry tomatoes
- ¼ bunch chopped parsley
- 2 tbsp cappers
- 1 lemon zest
- 1 spring onion finely chopped
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 2 lemons juiced
- 80 ml extra virgin olive oil
- 1 tbsp mustard
- salt and fresh ground pepper to taste
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
Για το ντρέσινγκ
- - - - - - - - - - -
For the dressing
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4 - 6
Tip:
Η σαλάτα αυτή, βγάζει 4 μερίδες σε περίπτωση που σερβιριστεί σαν κυρίως πιάτο ή περισσότερες αν επιλέξουμε να τη σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες
- ζυμαρικά
- σπαράγγια
- λεμόνι
- άνοιξη
- σαλάτα
- τοματινια
- μαϊντανός
- νηστίσιμη φέτα
- φέτα
- κάπαρη
- ξύσμα λεμονιού
- χυμός λεμονιού
- κρεμμύδι φρέσκο
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- μουστάρδα
- κατσαρόλα
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou
- pasta
- asparagus
- cherry tomatoes
- tomatoes
- parsley
- vegan feta cheese
- feta cheese
- capper
- lemon zest
- lemon juice
- onion
- garlic
- olive oil
- mustard