Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και αρωματικό ντρέσινγκ λεμονιού - Spring lemon pasta salad with asparagus

Η εποχή της Άνοιξης προσφέρει, εκτός από λουλουδάκια που ανθίζουν και κάποια υπέροχα λαχανικά όπως τα σπαράγγια! Αξίζει λοιπόν να τα απολαύσουμε, συνδυασμένα με ζυμαρικά και μια υπέροχη σάλτσα λεμονιού!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    2. Σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σ' ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    3. Κόβουμε την ινώδη βάση από τα σπαράγγια και τα μπλανσάρουμε (ζεματίζουμε) σε άφθονο νερό που βράζει, για 3-4'. Θα αποκτήσουν ένα ζωηρό πράσινο χρώμα.
    4. Βγάζουμε τα σπαράγγια από το νερό που βράζει και τα βουτάμε σε κρύο νερό.
    5. Σουρώνουμε ξανά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
    6. Προσθέτουμε στο μπολ τη νηστίσιμη φέτα και όλα τα λαχανικά (εκτός από το σκόρδο).
    7. Στο multi, βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρεμώδη υφή.
    8. Ανακατεύουμε στο μπολ το ντρέσινγκ με τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε.

    - - - - - - - - - - - - - -

    1. Boil the pasta in plenty of salted water according to the instructions on the package.
    2. Strain the pasta, place it in a large bowl and mix with 2 tbsp of olive oil.
    3. Cut the base of the asparagus and blanch for 3–4 minutes until they turn bright green.
    4. Remove the asparagus from the boiling water and shock in ice cold water.
    5. Strain again, dry them, cut in small pieces and add them to the pasta bowl.
    6. Add to the bowl the vegan feta cheese cubes and the veggies, except the garlic.
    7. In a small mixer, combine the dressing ingredients and process until you have a fragrant creamy dressing.
    8. Mix the dressing in the pasta bowl and serve.
    Συστατικά:
    • 500 γρ. ζυμαρικά
    • 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
    • 150 γρ. νηστίσιμη φέτα, σε κύβους
    • 10 τοματίνια, τεμαχισμένα
    • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. κάπαρη
    • 1 λεμόνι ξύσμα
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για το ντρέσινγκ

    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 λεμόνια στυμμένα
    • 80 ml ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    - - - - - - - - - - -

    • 500 gr. pasta
    • 500 gr. fresh asparagus
    • 150 gr. cubed vegan feta cheese
    • 10 halved cherry tomatoes
    • ¼ bunch chopped parsley
    • 2 tbsp cappers
    • 1 lemon zest
    • 1 spring onion finely chopped
    • 2 tbsp extra virgin olive oil

    For the dressing

    • 1 garlic clove
    • 2 lemons juiced
    • 80 ml extra virgin olive oil
    • 1 tbsp mustard
    • salt and fresh ground pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4 - 6
    Tip:

    Η σαλάτα αυτή, βγάζει 4 μερίδες σε περίπτωση που σερβιριστεί σαν κυρίως πιάτο ή περισσότερες αν επιλέξουμε να τη σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή