Κανελόνια με ραγού μανιταριών
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να ικανοποιήσουμε την πείνα και τα γούστα διαφορετικών ανθρώπων, είναι το να φτιάξουμε ζυμαρικά. Αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε κανελόνια, τότε το πιάτο των ζυμαρικών γίνεται πιο μερακλήδικο και σερβίρεται ακόμα και σε επίσημο τραπέζι.
Εκτέλεση - Directions
- Ξεκινάμε με το ραγού μανιταριών. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να χάσουν τον περισσότερο όγκο τους.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσουν.
- Τέλος, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1'.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (δεν την χρησιμοποιούμε όλη στο ραγού, αφήνουμε λίγη στην άκρη) χαμηλώνοντας τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40', μέχρι να δέσει ελαφρά ή σάλτσα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτική σάλτσα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό και να βράσουμε λιγότερη ώρα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για το τελικό γαρνίρισμα), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, που από πριν έχουμε μετρήσει ώστε να χωράνε τα κανελόνια μας.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί.
- Αναμειγνύουμε τη φυτική κρέμα με το ζωμό και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί μας.
- Απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια τη σάλτσα ντομάτας που αφήσαμε στην άκρη και τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30' σκεπασμένα και στο τέλος τα ξεσκεπάζουμε για να πάρουν λιγάκι χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαιντανό. Αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω λίγη πικάντικη φέτα αμυγδάλου.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15-20' λεπτά πριν το κόψουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- 600 γρ. μανιτάρια διάφορα
- 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας ή πολτοποιημένες ντομάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 2/3 ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ. κανελόνια
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- 6 κ.σ. ελαιόλαδα
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:40
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
5
Tip:
Σε περίπτωση που δεν έχουμε φυτική κρέμα γάλακτος, την αντικαθιστούμε με φυτικό γάλα και μειώνουμε λιγάκι την ποσότητα του ζωμού λαχανικών.
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες
- ζυμαρικά
- κανελόνια
- κυρίως πιάτο
- κυριακάτικο τραπέζι
- Κυριακή
- οικογενειακό τραπέζι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς λακτόζη
- Ιταλία
- χειμώνας
- άνοιξη
- καλοκαίρι
- μέτρια
- μπουφές
- μανιτάρια
- φυτική κρέμα γάλακτος
- σάλτσα ντομάτας
- ντομάτες
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- σκόρδο
- κόκκινο κρασί
- μαϊντανός
- ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βίκυ Χριστοπούλου
- για το γραφείο
- φούρνος