Veggie Bolognese
Το περίφημο πιάτο από την Μπολόνια της Ιταλίας, σε μια χορτοφαγική παραλλαγή του με κιμά σόγιας Fytro!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (φροντίζοντας να τα κάνουμε al dente), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προετοιμάζουμε τον κιμά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά, αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει.
- Λίγο πριν ετοιμαστούν τα λαχανικά, προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε για να σοταριστούν όλα μαζί.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
- Βράζουμε για 40' περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα μας.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη μπολονέζ πάνω στα ζυμαρικά μας με λίγη διατροφική μαγιά, αν το επιθυμούμε.
- 500 γρ. ζυμαρικά (ή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη)
- 1½ φλ. κιμά σόγιας Fytro
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 200 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ. marmite ή vegemite ή σάλτσα σόγιας, προαιρετικά
- 2 κ.σ. πελτέ
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 πιπερίτσα τσίλι, προαιρετικά
- 4 κ.σ. ηλιόσπορο
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
3 - 4
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες
- ζυμαρικά
- μπολονέζ
- κιμάς σόγιας
- ραγού
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- σκόρδο
- μαϊντανός
- καρότα
- καρότο
- πιπεριά Φλωρίνης
- ντομάτες
- marmite
- πελτές ντομάτας
- κόκκινο κρασί
- κρασί
- τσίλι
- ηλιόσπορος
- ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εύκολη
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- παιδί
- γραφείο
- οικογενειακό τραπέζι
- Ιταλία
- κυρίως πιάτο
- Βίκυ Χριστοπούλου
- fytro