Ζυμαρικά με ραγού μανιταριών (vegan)
Ένα πολύ νόστιμο και ενδιαφέρον πιάτο ζυμαρικών με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια και τα κολοκύθια!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, με ελάχιστο λάδι ώστε να μην κολλήσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Περνάμε τα μανιτάρια από το μούλτι ή το μπλέντερ, μέχρι να έχουν την όψη του κιμά (αφήνουμε επίτηδες κάποια κομμάτια μεγαλύτερα, για περισσότερο ενδιαφέρουσα υφή).
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους.
- Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κολοκύθια και μετά από 1' τα μανιτάρια.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο και αλατίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.
- Πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί, διατροφική μαγιά ή ξηρούς καρπούς χτυπημένους σε μούλτι με μυρωδικά.
- 1 πακέτο spaghetti (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας ή και χωρίς γλουτένη)
- 1 μικρό πακέτο μανιτάρια
- 2 μικρά κολοκύθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα βασιλικό
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- ½ φλ. κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες
- ζυμαρικά
- σπαγγέτι
- μανιτάρια
- κολοκύθι
- κολοκύθια
- σκόρδο
- ντομάτες
- ντοματοπολτός
- ντομάτα
- ντοματοπελτέ
- ελαιόλαδο
- βασιλικός
- ρίγανη
- κανέλα
- μαύρη ζάχαρη
- ζάχαρη
- κρασί
- πιπέρι
- αλάτι
- κατσαρόλα
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- σαρακοστή
- μακαρόνια
- κυρίως πιάτο
- παιδί
- πρωτάρηδες
- μπλέντερ
- διατροφική μαγιά
- φοιτητές
- Χριστίνα Κούλη