Καστανόσουπα
Μια πολύ θρεπτική και νόστιμη σούπα, που θα μας ζεστάνει και θα μας μαλακώσει!
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα βαθύ τηγάνι αναμιγνύουμε το νερό με το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
- Βράζουμε για 3-5' σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για άλλα 25'.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και 4 κάστανα που τα φυλάμε για το σερβίρισμα.
- Σ' ένα μπλέντερ "περνάμε" τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
- Την επαναφέρουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστή.
- Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το χωριάτικο ψωμί, όπου το μαγειρεύουμε γυρνώντας το συνεχώς για 4'.
- Ψιλοκόβουμε τα 4 κάστανα που έχουμε κρατήσει.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ με τα ψιλοκομμένα κάστανα και το ψωμί στην κορυφή της.
- 1 μεγάλο πράσο, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. αποφλοιωμένα κάστανα, που έχουμε ήδη βράσει ή τα έχουμε αγοράσει έτοιμα βρασμένα ή ψημένα
- 6 ½ φλ. νερό
- Αλάτι, φρεσκοσπασμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους
Διάρκεια:
00:50
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4 άτομα