Σούπα λαχανικών με κινόα & κόκκινες φακές
Μια δυναμωτική σούπα λαχανικών, σε συνδυασμό με κινόα και κόκκινες φακές, είναι πάντα ευπρόσδεκτη με τη νοστιμιά και τη θαλπωρή της!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφτεί ο πάτος. Ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για 5′, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτοντας νερό όταν και όσο χρειάζεται (εναλλακτικά, μπορούμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε παρθένο ελαιόλαδο).
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Μετά από 3-5’ ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τη κινόα (2’ κάτω από τρεχούμενο νερό) και τις φακές και τα ρίχνουμε μαζί με το νερό ή το ζωμό στη κατσαρόλα, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μετά από 10’ ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για 10’ ακόμα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο kale και μετά από 5’ αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε!
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 3 μέτρια καρότα
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 6 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
- ½ φλ. κινόα
- 1 φλ. κόκκινες φακές
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 φλ. κομμένο kale
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμός ½ ή 1 λεμονιού
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συνταγή εμπνευσμένη από εδώ.
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4-6
Κατηγορία
Σούπες
Ετικέτες
- σούπες
- λαχανικά
- κινόα
- φακές
- κόκκινες φακές
- κρεμμύδι
- πράσο
- καρότα
- κολοκύθια
- ζωμός λαχανικών
- ντομάτες
- kale
- θυμάρι
- κουρκουμάς
- καπνιστή πάπρικα
- λεμόνι
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- χειμώνας
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- πολύ εύκολη
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- κατσαρόλα