Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με κινόα
Εύκολη, νόστιμη, δυναμωτική και υγιεινή! Για τους λάτρεις της θαλπωρής που προσφέρουν οι σούπες, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπλένουμε την κινόα, για 2' κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι με 1 φλ. νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε για 10'-15' ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.
- Κόβουμε όλα μας τα υλικά σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά, ανακατέβουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε 2 δόσεις στο μπλέντερ.
- Σερβίρουμε τη σούπα με 1-2 κ.σ. κινόα!
- ½ φλ. κινόα
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες ή 4 μικρές
- 4-5 καρότα
- 1 πράσο
- 1 ξινόμηλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. ανάμεικτα μυρωδικά (φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι)
- Αλάτι, πιπέρι.
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σούπες
Ετικέτες
- σούπες
- γλυκοπατάτα
- κινόα
- χειμώνας
- εύκολη
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- Χριστίνα Κούλη
- καρότο
- καρότα
- πράσο
- ξινόμηλα
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- τζίντζερ
- σκόρδο
- κουρκουμάς
- φασκόμηλο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές
- κατσαρόλα
- χωρίς λάδι
- μπλέντερ
- ραβδομπλέντερ
- vitamix
- βελουτέ