Σούπα κουνουπιδιού με γλυκοπατάτα και κάρυ
Ένας διαφορετικός τρόπος ν' απολαύσουμε το κουνουπίδι. Ιδανική συντροφιά για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε το κουνουπίδι (έχοντας αφαιρέσει τα φύλλα), το καρότο και τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2'.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο και τη γλυκοπατάτα.
- Μετά από 2' σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το κάρυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και απολαμβάνουμε!
- 1 κουνουπίδι
- 1 καρότο
- 1 μικρή γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- καπνιστή πάπρικα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σούπες
Ετικέτες
- σούπες
- σούπα
- λαχανικά
- βελουτέ
- κουνουπίδι
- καρότα
- καρότο
- γλυκοπατάτα
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- κρασί
- κάρυ
- καπνιστή πάπρικα
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς λακτόζη
- glutenfree
- gluten free
- vitamix
- μπλέντερ
- κυρίως πιάτο
- ορεκτικά
- χειμώνας
- υγεία
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- σαρακοστή
- κατσαρόλα
- Χριστίνα Κούλη