Παντζάρια σαλάτα
Γεύση, χρώμα και άρωμα!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους.
- Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε.
- Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 - 40' και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα.
- Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
- Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.
- Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.
- Διάρκεια: προετοιμασία 30', μαγείρεμα 30', αναμονή 2 ώρες
- 1½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
- 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 70 ml ξύδι
- 70 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Chardonnay-Θραψαθήρι της οινοποίας Siva-Δασκαλάκη από τη Σίβα του Ηρακλείου Κρήτης.
- Chardonnay-Θραψαθήρι/Κρητικός Τοπικός Οίνος.
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Για τα παντζάρια
Για τη σάλτσα
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
6
Πρόταση για Ποτό:
Χρώμα όμορφο και λαμπερό, κίτρινο. Το άρωμα από πεπόνι και οι διακριτικοί τόνοι ξερού χόρτου θυμίζουν αμέσως Cardonnay. Η μεσαίου πλούτου γεύση είναι διακριτικά υπόγλυκη, ενώ στην επίγευση εμφανίζεται μία έξυπνη πικρίλα.
Γιατί ταιριάζουν: διότι το Chardonnay έχει τον πλούτο και τα αρωματικά στοιχεία που χρειάζονται για την επιτυχή συμπλήρωση των συστατικών του φαγητού, ενώ η υπόγλυκη υφή του κρασιού και η πικρίλα της επίγευσης, την σχολιάζουν με επιτυχία και την καλύπτουν με ένα είδος γευστικής ομπρέλλας.