Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Ψητή πατατοσαλάτα με μπούκοβο

Το μπούκοβο και ο δυόσμος δίνουν extra νοστιμιά στην πατατοσαλάτα μας!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε σχολαστικά το φλοιό από τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
    2. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.
    3. Δοκιμάζουμε αν έχουν γίνει μ' ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    4. Στην συνέχεια, αφαιρούμε όση φλούδα βγαίνει (την υπόλοιπη την αφήνουμε) και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τις βάζουμε σ' ένα μπώλ.
    5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες, το μπούκοβο, το ξερό δυόσμο, το θαλασσινό αλάτι και στο τέλος το λάδι.
    6. Ανακατεύουμε ελαφρά και καλή όρεξη.
    Συστατικά:
    • 3-4 μεγάλες πατάτες
    • 2 μέτρια κρεμμύδια
    • ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. μπούκοβο
    • 2 κ.σ. ξερό δυόσμο
    • θαλασσινό αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ρετσίνα “Εύοινος” του Σταύρου Κουλοχέρη από τα Σπάτα.
      Ρετσίνα “Εύοινος”/Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση.

    Ανοιχτόχρωμο, σε κιτρινοπράσινους τόνους. Ξεκάθαρα αρώματα κίτρινων φρούτων με το ρετσίνι να έχει ωραία, διακριτική παρουσία. Κομψή γεύση, καλά ισορροπημένη, με αρωματική επίγευση και αρωματικά χαρακτηριστικά πεύκου.

    Γιατί ταιριάζουν: όσο κι αν το φαγητό έχει γευστικό πλούτο και ένταση, η σύστασή του είναι τέτοια που του χρειάζεται ένα ξεκάθαρα φρουτώδες κρασί. Το ρετσίνι δίνει την τελευταία πινελιά, πλουτίζει το αρωματικό προφίλ του φαγητού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή