Ψητή πατατοσαλάτα με μπούκοβο
Το μπούκοβο και ο δυόσμος δίνουν extra νοστιμιά στην πατατοσαλάτα μας!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε σχολαστικά το φλοιό από τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.
- Δοκιμάζουμε αν έχουν γίνει μ' ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στην συνέχεια, αφαιρούμε όση φλούδα βγαίνει (την υπόλοιπη την αφήνουμε) και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τις βάζουμε σ' ένα μπώλ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες, το μπούκοβο, το ξερό δυόσμο, το θαλασσινό αλάτι και στο τέλος το λάδι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και καλή όρεξη.
- 3-4 μεγάλες πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ξερό δυόσμο
- θαλασσινό αλάτι
- Ρετσίνα “Εύοινος” του Σταύρου Κουλοχέρη από τα Σπάτα.
Ρετσίνα “Εύοινος”/Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση.
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Ανοιχτόχρωμο, σε κιτρινοπράσινους τόνους. Ξεκάθαρα αρώματα κίτρινων φρούτων με το ρετσίνι να έχει ωραία, διακριτική παρουσία. Κομψή γεύση, καλά ισορροπημένη, με αρωματική επίγευση και αρωματικά χαρακτηριστικά πεύκου.
Γιατί ταιριάζουν: όσο κι αν το φαγητό έχει γευστικό πλούτο και ένταση, η σύστασή του είναι τέτοια που του χρειάζεται ένα ξεκάθαρα φρουτώδες κρασί. Το ρετσίνι δίνει την τελευταία πινελιά, πλουτίζει το αρωματικό προφίλ του φαγητού.
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- δυόσμος
- πατάτες
- μπούκοβο
- κρεμμύδι
- σαλάτα
- πατατοσαλάτα
- ελαιόλαδο
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- χωρίς γλουτένη
- ορεκτικά
- κυρίως πιάτο
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- Ελλάδα
- γραφείο
- πάρτι
- πικ νικ
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- φοιτητές
- πρωτάρηδες
- δίαιτα
- φούρνος