Ταμπουλέ
Αγαπημένη συνταγή, είτε την τρώμε σαν σαλάτα είτε σαν κυρίως πιάτο.
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό που βράζει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ξανά κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
- Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει σε μια πιατέλα.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τις ντομάτες και τα βάζουμε στη πιατέλα.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
- Ανακατεύουμε σε μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
- 500 γρ. πλιγούρι
- 3 ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 μεγάλο άσπρο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κανέλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Μερίδες:
4 άτομα
Κατηγορία
Σαλάτες