Σαλάτα παντζάρι - κολοκύθι με σως αβοκάντου
Ένα πιάτο γεμάτο υγεία, χρώμα και γεύση, που μπορούμε να το απολαύσουμε σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Μια διαφορετική μακαρονάδα, φτιαγμένη από 2 αγαπημένα λαχανικά, που την κάνουν απολαυστική, ακόμα και πριν τη γευτούμε!
Της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε το κολοκύθι και το παντζάρι σε σχήμα μακαρονιού, με τη βοήθεια ενός spiralizer ή saladaco. Εάν δεν διαθέτουμε τα ειδικά αυτά εργαλεία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξ ίσου έναν τρίφτη, ένα "μαντολίνο" ή να τα κόψουμε απλά ζουλιέν.
- Λιώνουμε σ' ένα μπολ το αβοκάντο, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα κάσιους με τα φύλλα του δυόσμου, μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσοχή όμως, μην το παρακάνουμε και γίνουν βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά με το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, το τυρί από κάσιους, το σουσάμι και τα φιστίκια ψιλοκομμένα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!
- 1 μέτριο κολοκύθι ωμό
- 1 παντζάρι ωμό
- ½ αβοκάντο
- χυμός ½ λεμονιού
- 1 χούφτα κάσιους ωμά
- λίγα φύλλα δυόσμου
- 1 χούφτα ωμά φιστίκια Αιγίνης
- ξύσμα λεμονιού (μόνο αν έχουμε βιολογικά λεμόνια - αποφεύγουμε οπωσδήποτε τα κερωμένα)
- 1-2 κ.σ. ωμό σουσάμι
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι - πιπέρι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
1
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- σαλάτα
- σαλάτες
- κολοκυθάκια
- κολοκύθι
- κολοκύθια
- παντζάρια
- αβοκάντο
- χυμός λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- κάσιους
- δυόσμος
- φιστίκια Αιγίνης
- σουσάμι
- κουρκουμάς
- ξηροί καρποί
- καρποί
- λαχανικά
- ωμοφαγία
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς λάδι
- Raw Food
- raw vegan
- raw
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- σαρακοστή
- νηστεία
- νηστίσιμο
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- φοιτητές
- Χριστίνα Κούλη
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- κυρίως πιάτο
- οικογενειακό τραπέζι
- σως
- σος