Σαλάτα με φακές, παντζάρια και ξινόμηλο
Οι φακές, αποτελούν εξαίρετη βάση για σαλάτα. Τις συνδύασα με παντζάρι και ξινόμηλο και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα, έκλεψε τις εντυπώσεις!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε τις φακές στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, ίσα που να τις σκεπάζει.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τις στραγγίζουμε πετώντας το πρώτο νερό τους. Τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό και τη δάφνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κρατάνε λίγο. Προσοχή, δεν θέλουμε να παραβράσουν!
- Τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα παντζάρια και το μήλο. Περιχύνουμε το μήλο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
- Τα προσθέτουμε στο μπολ πάνω από τις φακές, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε σ' ένα βαζάκι τα υλικά της σως και περιχύνουμε το μπολ με τις φακές.
- Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να την καταναλώσουμε.
- 300γρ. φακές
- 3 παντζάρια, βρασμένα
- 1 ξινόμηλο
- χυμός ½ λεμονιού
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
- ½ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1½ κ.σ. πετιμέζι
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
για τη σάλτσα
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- σαλάτα
- σαλάτες
- όσπρια
- λαχανικά
- φακές
- παντζάρια
- ξινόμηλα
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- λεμόνια
- δάφνη
- δαφνόφυλλο
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- καρύδια
- καρυδόψιχα
- σουσάμι
- ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο
- μουστάρδα
- πετιμέζι
- καρποί
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- γιορτινό τραπέζι
- υγεία
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- παιδί
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- πρωτάρηδες
- Ελλάδα
- Χριστίνα Κούλη
- οικογενειακό τραπέζι
- κυρίως πιάτο
- σαρακοστή